Bülent Arınç son günlerde Suriye tarafından kendi halkına kullanılmak üzere atılan bombaların Türkiye’ye düşmeye başladığını ve bu konuda uyarıcı müdahaleler yapıldığını vurgulayarak şöyle devam etti: "Hatta ikaz edildiler. Karşılığın verileceği söylendi. Suriye maalesef bir yıldan bu yana kendi halkını öldürmekle bugüne kadar 30 bin insanı hemen hemen hayatına son vermekle çok tehlikeli bir iş yapıyor. Rejim kendi halkını bombalıyor. Çoluklar, çocuklar masum insanlar hayatını kaybediyor. Biz Suriye ile sınırız. 910 kilometrelik uzun bir sınırımız var. Bu sınırın iki tarafında da akrabalar var kardeşler var dostlar var. Ve geçtiğimiz yıllarda artık sınırlar da kalkmış ziyaretler komşudan komşuya gider gibi gelişmişti. Ne var ki Esat rejimi kendi halkını silahla kıymaya başlayınca Türkiye’nin ikazları fayda vermedi ve maalesef dış politikada Suriye ile ilişkilerimiz onlardan kaynaklanan sebeplerle giderek bozuldu.

SON OLAY BARDAĞI TAŞIRDI

Son olay bardağı fazlasıyla taşırmıştır. Bir defa Türkiye egemen bir ülkedir. Kendi toprağına karşı bir saldırı yapılmış ve yurttaşlarımız hayatlarını kaybetmişlerdir. Bunun uluslararası hukukta mutlaka bir karşılığı vardır. İkincisi Türkiye bir NATO ülkesidir. NATO sözleşmesinin belli maddeleri üye ülkelerden birinin şu veya bu şekilde saldırıya uğraması karsında buna karşı yükümlülükler getirmektedir. Biz gözünü karartmış insanlar değiliz, ama bir insanımızın hayatını kaybetmesi ve topraklarımıza bir saldırının olması karşısında da haklarımızı sonuna kadar koruyacağız. Üzüntü verici bu olay sebebiyle hayatını kaybeden annelerimize çocuklarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı diliyoruz.

TÜM YURTTAŞLARIMIZIN VE TOPRAĞIMIZIN HAKKINI HUKUKUNU HER ZAMAN KORUYACAK GÜÇTE BİR HÜKÜMETİZ

Gereğinin mutlaka yapılacağını da bütün dünyanın mutlaka bilmesini istiyoruz. Buraya gelmeden önce Başbakan Erdoğan’la görüşme yaptım. Hükümet tam kadroyla konuyu takip etmeye devam ediyor. Ben de 20.15’te Ankara’ya hareket ediyorum. Umarım bu son çılgınlık olur. Ve Bunun hesabını bir şekilde Suriye yönetimi verecektir. Tüm yurttaşlarımızın ve toprağımızın hakkını hukukunu her zaman koruyacak güçte bir hükümetiz." 



IA,FK (FK/RT)