Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, sabah saatlerinde tarifeli uçakla seçim bölgesi Bursa'ya geldi. Arınç, ilk olarak Ankara'da vatani görevini yapan Sercan Yıldız'ın Bursa'daki ailesinin evini ziyaret etti. Arınç, TRT'nin dört ilde yaptığı aileleri asker çocuklarıyla canlı yayında bir araya getiren özel program nedeniyle 12 aydır izne gelmeyen Sercan Yıldız ile canlı yayında kurulan bağlantıda konuşup bayramlaştı, ailesiyle görüştürdü.

Başbakan Yardımcısı Arınç, ardından bayramlaşmaya katılmak üzere Valilik binasına geçti. Buradaki bayramlaşmaya Arınç'ın yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Bursa Büyükşenir Belediye AK Parti'li Recep Altepe, askerler, kurum amirleri de katıldı.

Arınç, bayramlaşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 günlük Ramazan orucunun ardından bayrama kavuşmanın herkesi mutlu ettiğini söyledi. Bayram sevincinin yaşanması gerektiğini ifade eden Arınç, "Tabi bayram sevincini gölgeleyen pekçok olay da cereyan edebilir. Bunları burada söz konusu edecek değilim ama ne olursa olsun 75 milyon ve tüm İslam alemi içinde bulunduğu zor şartlara rağmen bayram sevincini yaşamak istiyoruz. Allah'tan diliyorum ki bu olumsuzluklar bizi üzen olaylar biran evvel son bulacak ve gerçek bayramların tadını en kısa zamanda alacağız" dedi.