Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Yenişehir İlçesi'ndeki Boğazköy Barajı Sulama Tesisi temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı. Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende konuşan Arınç, AK Parti iktidarı olarak attıkları her adımı, yaptıkları her işin hesabını, alınları açık bir şekilde vermeye devam ettiklerini ve edeceklerini söyledi.

Konuşmasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na övgüler yağdıran Arınç, kabinenin en başarılı bakanının Eroğlu olduğunu ifade etti. Arınç, "Eroğlu Başbakanımız'ın yüzünü ak eden çalışmalarda imzası olan bir bakandır. İstanbul susuzluk içinde kıvranırken, kente su getiren bir kardeşimizdir. Bu başarılarından dolayı kendisini candan tebrik ediyorum" diye konuştu.

Arınç, TBMM Başkanlığı'ndan bu yana hükümet olarak hep toplu açılışlar yaptıklarına dikkat çekerek, "Eskiden 5 kilometrelik bir iş yapsalar, bir o başından, bir bu başından açtıklarını bilirim. Genel tuvalet açılışlarına bakanların katıldıklarını bilirim. Şimdi katrilyonluk işlerin içindeyiz. Bu hıza yetişmek mümkün değil. 3 dönemdir her seçimde tek başına iktidara gelmemiz tesadüfi değildir. Tarımda büyük destekler veriyoruz. Çiftçi kardeşlerimizin daha çok kazanması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Boğazköy Barajı ve temeli atılan tesis ile birlikte çiftçinin bir yılda doğrudan cebine girecek miktarın 58 milyon TL olduğunu söyledi. Bakanlık olarak önemli yatırımlara imza attıklarını ifade eden Eroğlu, "Sadece İstanbul değil, Türkiye'nin pek çok ilinde su yoktu. Biz uzun yıllar su ihtiyaçlarını karşılayacak planlar yaptık. Hatırlarsanız İzmir'in su sorunu vardı. Başbakanımız bize demişti ki, 'Bu belediye, bu suyu getiremeyecek. Siz getirin.' Biz de İzmir'e bu suyu verdik. Suyu getirdik ve çalışmalarımız devam edecek. Ayrıca Kıbrıs'a da su götürmek için çalışıyoruz. 7 Mart 2014 saat 12.59'da Kıbrıs'ta suyun akması için gayret sarf ediyoruz" dedi.

Daha sonra iki bakan telekonferans sistemi ile tesisin temelini törenle attı. Başbakan Yardımcısı Arınç ve Bakan Eroğlu'nun müteahhit firma ile yaptığ pazarlık sonucu projenin bitiş tarihini 8 ay önceye çekerek 30 Ağustos 2015, saat 12.59 olarak belirlendi. Arınç ve Eroğlu daha sonra Ormanlık Alanı Ağaçlandırma Töreni'ne katıldılar.



IA - FK/ (FK/AAA)