Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim bölgesi olan Bursa’daki programına merkez Nilüfer İlçesi’ndeki Kuba Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra başladı. Arınç, namaz çıkışı camiinin bağış kutusuna 100 TL attı. Namazın ardından iki günden beri Bursa’da bulunan KKTC Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ile buluşan Arınç, birlikte bir balıkçıda öğle yemeği yedi. Arınç, daha sonra Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 'Bursa Kastamonu Günleri'nin açılışına katıldı.

Arınç daha sonra Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen 'Bölgesel Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası ve Kamu Diplomasisi' konulu panele katılmak amacıyla Görükle Kampusu’na geldi.

Rektörlük binası önünde toplanan Uludağ Üniversitesi Öğrenci Kolektifi üyesi 20 kişilik bir grup Arınç’ı protesto etti. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı ve barikat kurarak Arınç’a yaklaştırmadığı grup, binaya giren Arınç’ın ağlayan fotoğraflarıyla Sezen Aksu’nun 'Sen ağlama dayanamam, ağlama gözbebeğim sana kıyamam' şarkısını söyledi.

'EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU ARINÇ'

Öğrenciler, 'Sen ağlama, al bu ödül senin olsun, ben de kalırsa dayanamam', Başbakan Erdoğan’ın üzerinde fotoğrafı bulunan 'Ortadoğu'da demokrat, Türkiye’de padişah' yazılı döviz, maketten yapılan bir Oscar Heykelciği ve altında 'And the Oscar goes to' yazılı döviz ile 'En iyi yardımcı erkek oyuncu Bülent Arınç' yazan döviz ve pankartlar taşıdılar.

Salona giremeyen öğrenciler, "Protesto ettik giremedik. Yumurta attık giremedik. Oskar ödülü getirdik yine giremiyoruz. Bülent Arınç sen çok yaşa" diye slogan attı.

Arınç salona girerek konuşmasına başlarken, öğrenciler salonun önünde bekledi.



IA,FK(FK/COŞ)