Bal arıları Kadıköy’ü çok sevdi. Bir hafta içinde görülen arı istilasının ardından son olarak Caddebostan’da ortaya çıkan arı istilası görenleri şaşırttı. Bir yıl önce bir işyerinin odalarından birine giren arıların duvar arasına koloni kurarak petek yaptıkları ortaya çıktı.



Caddebostan Ömer Paşa Sokak'ta bulunan bir binanın 4’üncü katında bulunan bir eğitim ve danışmanlık merkezinin sahibi Gülcan Arpacıoğlu, arıların ilk kez geçen sene ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi:



“Önce bir kaç tane arı gördüm. Sayı gün geçtikçe artmaya başladı. Eski bir soba bacasından içeri girmişler. Hem onların rahatı için hem de kendi sağlığımızdan endişe ettiğimizden arıların girdiği odanın kapısını kapattık. Bir yerlerde yuvalandığını tahmin ediyorduk ama yerini tespit edemedik. Bir yıldır da kimse oraya girmiyor. Bir kaç gündür arı sayısında büyük bir artış olunca tedirgin olup, yetkililere haber verdik.Sağolsun Onur Bey geldi, bize yardımcı oldu. Arıların yaptığı balın kara kovan olduğunu öğrendik. Çok değerli bir bal var orada. Onur Bey onları doğal yaşamına katacak. Onlar bal vermeye devam edecek, yaşamlarının sürmesi sağlanacak. Biz çok mutluyuz.”



İşyerine gelerek incelemelerde bulunan ve arıların petek yaptığı yeri tespit eden İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Onur Çilenk, , "Bize haber veriyorlar, biz de arıları kovanlara koyup bal üretmeye devam ediyoruz. İstanbul bitkisel örtü açısından zengin olduğu için arılar buralara gelebiliyorlar, buralarda kovanı yapabiliyorlar" dedi.



Aarıları Aydos Dağı’na götüreceğini söyleyen Çilenk, arıların bulunduğu yere sakinleşmeleri için özel bir ilaç bıraktıktan sonra petekleri keserek bir kovana koydu.



MD ( SB) FOTOĞRAF