Dün gece yarısı Ardahan'da hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle bazı apartman ve iş yerlerinin çatısı uçtu. Verem Savaş Dispanseri'nin çatısı da park halindeki iki ambulansın üzerine düştü. 2 ambulansta hasar meydana geldi. Fırtına nedeniyle kent merkezine 2 saat elektrik verilemedi. Kar yağışıyla birlikte etkili olan fırtına, karayolunda görüş mesafesini sıfıra kadar düşürdü. 2 bin 550 rakımlı Ilgar Dağı geçidinde şiddetli fırtına ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, Ardahan- Şavşat karayolu üzerindeki 2 bin 640 rakımlı Sahara Geçidi ulaşıma kapandı.

Karayolları 183'üncü Şube Şefi Ümit Yıldırım, bölgede kar yağışı ve tipinin etkisini artırdığını ve tipi sebebiyle yolun ulaşıma kapandığını belirterek, "Söz konusu yol görüş mesafesi olmadığından, karla mücadele çalışması yapamıyoruz. Tipinin dinmesini bekliyoruz" dedi.

MUŞ'TA UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Öte yandan gece yarısı başlayan kar ve fırtına nedeniyle Muş-Ankara ve Muş -İstanbul uçak seferleri iptal edildi. Görüş mesafesinin hava alanında l00 metreye kadar düştüğünü belirten yetkililer, hava muhalefeti nedeniyle uçak seferlerinin bu nedenle iptal edildiğini açıkladı.