Köyde bugün saat 11.30'da çobanların ısınmak için ateş yakması sonucu yangın çıktı. Ormanlık alanın kısa sürede alevlerle kaplaması üzerine köylüler, itfaiye ve jandarmaya haber verdi. Ancak itfaiye dağlık alana çıkamayınca iş makineleri, Orman İşletmesi Müdürlüğü çalışanları, jandarma ve köylüler yangını söndürmeye çalıştı. Alevler rüzgarın etkisiyle kısa zamanda 100 hektarlık orman örtüsüne yayılırken 200 bin çam fidanı yandı. Yangın 3 saatlik bir çalışma sonunda söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor. Bu arada yangına neden olan çobanların bulunması için çalışma başlatıldı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Şefahattin Serten'le birlikte yangın yerinde incelemede bulundu. Vali Azizoğlu, yangına bütün ekiplerin hızlı bir şeklide müdahale ettiğini söyledi. Azizoğlu, "Yangının ilk etapta bir çoban ateşinden çıkmış olabileceği düşünülüyor. Bu konuda araştırmalarımız devam ediyor. İş makineleri, işçiler ve köylülerin yardımı ile yangına müdahale edildi. 100 hektarlık bir alanda yangın etkili olmuş ve çok sayıda fidan zarar görmüş. Bu alanda baharın gelmesiyle birlikte tekrar ağaçlandırma yapacağız" diye konuştu.

Vali Azizoğlu, yangın yerine elinde sigarayla gelen bir köylüye "Ormanlık alanda sigara içip yere atmayın. Görüyorsunuz yangınlar çıkıyor" dedi. 



DB(KS/BT)