Gazipaşa'ya bağlı Kahyalar Beldesi Burhan Mahallesi'nde oturan çiftçi Mehmet Coşkun, Kahyalar Beldesi'ni ilçeye bağlayan asfalt yolun tapulu arazisinden geçtiğini iddia ederek trafiğe kapattı. Evinin yanındaki arazinin icra kanalıyla geçen yıl satışa çıkarıldığını, bunun üzerine arabasını satarak satın aldığını belirten Mehmet Coşkun, şöyle dedi:

"4 hissedarı olan arsayı, Aralık 2011'de satın aldım. Arazinin sınırlarını belirlemek için harita mühendisi getirerek ölçüm yaptırdım. Arazinin içinde mezarlık bulunduğunu, yine asfalt yolun da içinden geçtiğini öğrendim. Bunu daha önceki belediye başkanına söyledim, şimdikine de söyledim. Arabamı satarak, kredi çekerek, emekli aylığımla yer aldım. Ama bu yolu ben kullanamıyorum. Bu nedenle sorunun çözümü için yolu kapattım."

YOLU SÖKÜP TARIM YAPACAĞIM

Sorunun çözülmesini isteyen Coşkun, "Burası benim tapulu arazim. Yol olarak kullanılmaya devam edilecekse istimlak bedeli ödenmeli. Aksi halde yolu kazıyarak bölgeyi tarım alanı olarak kullanacağım. Yol plan dışı yapılmış. Hiçbir resmi dayanağı yok. Bu benim yasal hakkım" dedi.

SORUNU ÇÖZMEK İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDUK

Yolun kapatılması üzerine olay yerine gelen Kahyalar'ın Bağımsız Belediye Başkanı Tevfik Karav ise belde genelindeki tüm yolların vatandaşın tapulu arazilerinden geçtiğini söyledi. Sorunun çözümü için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Karav, "Beldedeki hiçbir yol, kadastroya işlenmiş değil. Bu nedenle sorun beldenin genelinde var. Belde halkının mağdur olmaması için Mehmet Coşkun'un yolu açmasını istiyorum" dedi. Başkan Karav’ın yolun açılması için Mehmet Coşkun'u ikna çabası ise sonuç vermedi. Trafiğe açık olan yolun kapalı olması nedeniyle yolu kullanmak isteyen vatandaşlar, araçlarıyla geri dönmek zorunda kaldı.