Sancaktepe, Hilal Mahallesi, Paşa Köyü Yolu Caddesi üzerinde 27 Şubat 2012'de meydana gelen olayda 34 FF 7364 plakalı otomobilin arka koltuğunda bir ceset bulunduğu ihbarı yapıldı. Olay yerine giden polis ekipleri, Kocaleli’nde bir lojistik firmasının sahibi olan Şerif Turan’ın kasık ve karnına isabet eden kurşunlarla öldüğünü tespit etti.

Bu arada polise başvuran ve olay sırasında araçta bulunduğunu söyleyen ismi açıklanmayan bir görgü tanığı “Şerif Turan benim patronum olan Şahin K.’ya 50 bin liralık bir çek vermişti. Ancak çek karşılıksız çıkınca araları bozuldu. İstanbul’a çekin sahibini bulmak ve parayı almak için geliyorduk. Ancak yolda Şahin K.’nın ailesi aradı ve çek yüzünden haciz için eve avukatların geldiğini söyledi. Bunun üzerine Şahin K. otomobili durdurdu bir şey söylemeden dışarı çıktı. Kısa süre sonra geri dönüp arka koltukta oturan Şerif Turan’a tabancayla ateş açtı ve kaçtı” dedi.


Bu bilginin üzerine harekete geçen dedektifler, Şahin K.’nın peşine düştü. Polis evine geri dönmeyen Şahin K.’nın izini Bodrum’da buldu. Bodrum’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Şahin K., İstanbul’a getirildi. Hakkında yakalama kararı bulunan Şahin K. işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarıldı.


(BB) (FOTOĞRALI)