Yüksekova İlçesi'nin Yeşildere Mahallesi'nde 3 ay önce Karaburk ve Güneç aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 40 yaşındaki Fadıl Karaburk ölmüştü. 3 aydır aralarında husumet bulunan aileyi barıştırmak için BDP devreye girdi. Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Hakkari Milletvekilleri Esat Canan, Adil Kurt, BDP'li belediye başkanları ve yöneticiler önce Güllüce Köyü'nde bulunan Güneç ailesinin evine, ardından Yeşildere Mahallesi'nde bulunan Yiğit ve Karaburk ailesinin evine gitti. Aileler tokalaştırılarak barıştırıldı.

Aileler adına konuşan M. Tahir Duman, BDP'li heyete teşekkür ederek, "Bizleri bir araya getiren 2 aileyi barıştıran BDP'nin duyarlığına teşekkür ediyoruz. Böyle olayların yaşanmaması için herkesi birlik ve beraberliğe davet ediyoruz" dedi.

BDP'liler daha sonra Güllüce Köyü'ne giderek düzenlenen barış yemeğine katıldı. BDP'liler ve 2 aileden yaklaşık bin kişinin katıldığı yemek için 70 koyun kesildi. Yemeğin ardından konuşma yapan BDP'li Tuğluk, 2 ailenin barışmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Bu süreçte daha çok barış içerisinde yaşamamız gerekiyor. Bizim büyük bir davamız var. Bizim özgürlük davamız var. Bu dava da gençlerimiz hayatlarını ortaya koyuyor. Karşımızda bizi hiçbir şekilde tanımayan ve yok etmeye çalışan bir devlet var. Şimdi bütün bunlar varken bizim yapacağımız tek şey var onurlu mücadele içerisinde yer almaktır. Bizim halkımızdan beklentimiz çok güçlüdür" dedi.

 

EÇ (FE/RT)