Eskipazar'ın Üçevler Köyü'nde yaşayan İsmail Çetin, Süleyman Çınar, İsa Ütlü, Zekai Set, Galip Mangaltepe, Cevdet Gök ve Dursun Bayar, Kurban Bayramı'ndan önce köye gelen 4 kişinin Arakan Müslümanlarına yardım için kurban keseceklerini söylediklerini anlattı. Bu iş için görevlendirildiği söylenen üniversiteden emekli Prof. Dr. H. P. ile de Ankara'daki muayenehanesinde görüştükten sonra ikna olduklarını söyleyen köylüler, 53 büyükbaş hayvanı 249 bin 200 TL karşılığında sattıktan sonra dolandırıldıklarını anladıklarını belirterek Eskipazar Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

HAYVANLARI İSTANBUL'A GÖTÜRMEMİZİ İSTEDİLER

Dolandırıldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunan köylülerden İsmail Çetin, "Köye gelen 4 kişi bize 'Başbakanlıktan Arakan Müslümanlarına kumanya hazırlanacak ve bunun için bize kurbanlık lazım' diyerek, Ankara'ya davet ettiler. Prof. Dr. H. P.'nin makamında görüştük. Orada bize, 'Cumhurbaşkanımızın emri, Başbakanımızın talimatıyla Arakan Müslümanlarına kuru kumanya hazırlanacak. Bu görevi bize verdiler. Bunun için kurban kesilecek ve etler Arakan Müslümanlarına gidecek' diyerek bizi ikna ettiler. Bizimle pazarlık yaptılar. Nüfus cüzdanlarımızın kayıtlarını alarak, 'Bu yönetim kuruluna girecek, girdikten sonra gelirsiniz protokol yaparız, sizlerde mallarınızı teslim edersiniz' dediler. Bizi arayarak yönetim kurulundan karar çıktığını belirterek, protokol için çağırdılar. Biz tekrar H. P.'nin yazıhanesine giderek protokolü imzaladık. Bizden hayvanların bir kişi üzerine olmasını istediler ve hayvanlar benim üzerime yapıldı. Daha sonrasında bizleri telefonda arayarak, 'Hayvanları hazırlayın geliyoruz' dediler. Ankara'ya hayvanlar gidecekti ama 'Kırıkkale'de 80 tane daha mal aldık. Onlarla birlikte İstanbul'a gidecekler' dediler. Biz 3 kamyona 53 tane büyük baş hayvanı yükleyerek İstanbul'a gittik. Hayvanlar Samandıra'ya gidecekti ona göre sevk yaptırdılar. Fakat hayvanlar Aydınlar Köyü'ndeki İstanbul Büyükşehir Mezbahası'na gitti. Orada bize H. P. imzalı 249 bin 200 TL'lik senet verdiler. Bizleri taksiyle Karabük'e bıraktılar" dedi.

Hayvanlarını devlete sattıklarını zannederek, senedin ödemesini beklediklerini anlatan İsmail Çetin, "Senedin günü geldiğinde para çıkmadı. 'Önümüzdeki haftaya bekleyin' diyerek bizi oyaladılar. Paramızı vermeyince dolandırıldığımızı anladık. Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Birçok kişinin daha dolandırıldığını öğrendik" diye konuştu.