Kaza, bugün saat 03.30 sıralarında Yeşillik Caddesi’ndeki ikinci döner kavşakta meydana geldi. Gaziemir’den Karabağlar yönüne giden, bir GSM operatöründe çalışan Barış Balbay (36) yönetimindeki 34 VD 7645 plakalı otomobil ile karşıdan gelen ve kavşaktan Buca yönüne dönmek isteyen Güven Güleroğlu (30) yönetimindeki 35 HLD 24 plakalı cip, çarpıştı.

ÖNÜNE ÇIKANI DEVİRDİ

Çarpışmanın şiddetiyle savrulan otomobil iki aydınlatma direğini, bir trafik ışığını ve yol kenarındaki bir ağacı devirdi. Yaklaşık 40 metre savrulan otomobil, güçlükle durabildi. Kazada otomobilde sıkışan sürücü Barış Balbay ile cipte bulunan tekstil atölyesi sahibi Fatih Sayan (36) yaralandı. Hurdaya dönen araçları görenler kazayı, polis, AKS 110 ve sağlık ekiplerine bildirdi. AKS 110 ekiplerinin çalışması sonucu sıkıştığı yerden kurtarılan otomobil sürücüsü Barış Balbay İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, cipteki yaralı Fatih Sayan da Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

ARAÇLAR HURDAYA DÖNDÜ

Hurdaya dönen araçlar çağrılan çekiciler yardımıyla yoldan kaldırıldı. Bu sırada otomobilin hız göstergesinin 170 kilometrede takılı kaldığı görüldü. Ancak ibrenin kaza anında da yükselmiş olabileceğine dikkat çekildi. Savaş alanına dönen yol ise belediye ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu temizlendi. Hayati tehlikesi bulunmayan yaralılardan tedavisi tamamlanan Fatih Sayan taburcu edildi. İfadesine başvurulmak üzere Karabağlar Polis Merkezi’ne götürülen ve 1.33 promil alkollü olduğu belirlenen Sayan, cipi kendisinin kullanmadığını söyledi. Bir süre sonra karakola gelen Güven Güleroğlu cipi kendisinin kullandığını belirtti. Güleroğlu’na alkollü olup olmadığının belirlenmesi için kan testi yapılacağı öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



KÖ(AÖ/COŞ)