Usta fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in, 1958 yılında Kemer Barajı’nın fotoğraflarını çekmek üzere Aydın’ın Karacasu İlçesi’ne gittiği sırada, yolda kaybolması sonucu tesadüfen keşfettiği ve sonraki ziyaretlerinde çeşitli zamanlarda çektiği Aphrodisias antik kenti fotoğraflarından oluşan serginin açılışına kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Ara Güler’in rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı serginin açılışını, İstanbul’dan özel deniz uçağı ile gelen gazeteci Osman Saffet Arolat yaptı.

Arolat, serginin açılışında yaptığı konuşmada, usta fotoğraf sanatçısı Ara Güler’den övgüyle söz etti. Arolat, bu sergide yer alan fotoğrafların, Türkiye’nin dünyada tanınmasını sağlayan Güler’in sayısız hizmetleri arasında en başta yer aldığını belirtti. Arolat, "Fazla söze gerek yok, yıllar önce çekilen fotoğraflar burada sizleri bekliyor. Büyük bir dikkatle izleyin. Esi çağların antik kenti Aphrodisias bugün burada gördüğünüz fotoğraflardan çok farklı bir konumdadır. Ara Güler’in fotoğrafları sayesinde kültürel miraslarımız arasında katılmıştır" dedi.

1958 yılında çekilen ilk fotoğraflardan bazılarının sonradan renklendirildiği sergide, Ara Güler’in 40 eseri yer alıyor. Aphrodisias antik kentinin 54 yıl öncesini gösteren fotoğrafların yer aldığı satışlı sergi, 30 Ağustos’a kadar açık kalacak.