Yangın, Yenidoğan Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'ndeki 3 katlı binanın 1'inci katında bungün saat 12.00 sıralarında çıktı. Ev kadını 26 yaşındaki Tuğba Bölükbaşı, 2 çocuğu ile birlikte salonda oturduğu sırada, oturma odasından dumanların çıktığını gördü. Yangın, kısa sürede büyüyerek evin diğer odalarına da sıçradı. Komşularının itfaiyeye haber vermesi üzerine gelen ekiplerce kısa sürede müdahale edilen yangın, fazla büyümeden söndürülürken odalarda bulunan eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Çıkan yangını anlatan Tuğba Bölükbaşı, evin salon bölümünde oturduğu sırada aniden oturma odasından dumanların çıktığını gördüğünü belirtirken, şöyle dedi:

"Önce ne olduğunu anlamadım. Üst katta oturan komşuma çıkarak dumanların neden kaynaklandığını sorduğum sırada evimin alevler içerisinde kaldığını gördüm. Daha sonra komşularımla birlikte kendi imkanlarımızla yangını söndürmek istediğimiz yangın kısa sürede evin diğer odalarını da sıçradı. Telefonla haber verdiğimiz itfaiye ekipleri yangını daha fazla büyümeden söndürdü. Eşyalarımın çoğu kullanılamaz hale geldi."

Komşuları bina elektrik tesisatının iyi olmadığını, daha önce de birkaç kez yangın tehlikesi geçirdiklerini söyledi. 



HY(AY/İD)