Olay, Uluönder Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'nde saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Cem Yıldırım, poşete koyduğu çöpleri çıkartırken, poşetteki boş bir şişe apartmanın giriş katında düştü. Gürültü üzerine evinden çıkan Oktay Öner ile Cem Yıldırım arasında tartışma çıktı. Gürültü yapmaması ve kırılan şişenin hemen temizlenmesini isteyen Oktay Öner ile Cem Yıldırım tartışma ardından evlerine gitti. Bu olaydan yaklaşık yarım saat sonra Cem Yıldırım, yanına arkadaşları 29 yaşındaki Emrah Öngel, 27 yaşındaki Şafak Kuruoğlu ve 21 yaşındaki Yiğit Basri Yeler'i de alarak Oktay Öner'in evine gitti. Kapıyı tekmeleyen Cem Yıldırım, Öner'in dışarı çıkmasını istedi.

İlaç mümessili olarak çalışan Oktay Öner, yanına işçi emeklisi ağabeyi, 49 yaşındaki Noman Öner'i de alarak apartmandan çıktı. Taraflar arasında çıkan kavgada Oktay Öner sol göğsünden ve sol bilek kısmından bıçakladı. Şüpheliler, Noman Öner'e de yumruk ve tekmelerle saldırdı.

İhbar üzerine polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Oktay Öner, 112 ambulansında görevli sağlık ekibinin çabalarına rağmen kurtarılamadı. Ağabey Noman Öner ambulansla Eskişehir yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine gelen polisler Cem Yıldırım'ın olayda kullandığı bıçakla birlikte yakaladı. Diğer şüpheliler Emrah Öngel, Şafak Kuruoğlu ve Yiğit Basri Yeler de kısa süre sonra yakalanarak gözaltına aldı.

Öldürülen Oktay Öner'in cesedi otopsi için ESOGÜ Hastanesi morguna kaldırıldı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.



EK(EK/İD) (FOTOĞRALI)