Olay, Adnan Menderes Bulvarı Kütahya Emniyet Müdürlüğü karşısındaki apartmanda, dün öğle saatlerinde meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kadın, kucağında battaniyeye sarılı bebeği, apartman girişindeki asansörün önüne bıraktı. Apartmandaki güvenlik kamerasının saniye saniye görüntülediği olayda, terk edilen bebeği gören apartman sakinleri, durumu polise bildirdi. Bebek, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek hemşirelerin 'Rüya' adını verdiği bebek, tedavi altına alındı.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, terk edilen bebeğin yanında bir mektup buldu. Bebeği terk eden kadın tarafından bırakılan mektupta, şunların yazılı olduğu belirtildi:

"Bir yıl önce tecavüze uğradım ve hamile kaldım. Çocuğum doğduktan sonra babasına söyledim ama bebeğimi ve beni kabul etmedi. Ben bebeğimi doğurduktan sonra çok sıkıntılar çektim. Bazen karnını doyuramadım, bazen altına bez alacak para bulamadım. Çocuğumun altına bez alamadığım için kadın pedi kullanmak zorunda kaldım. Güçlükle bugüne kadar geldim ama artık çaresizim. Çok düşündüm ve çocuğumu bırakmaktan başka çare bulamadım. Benden daha iyi bakacak insanların çıkacağına eminim. Eğer ailem duyarsa hem beni hem de bebeğimi öldürür. Korktuğum için ve zor şartlarda olduğum için bırakmak zorundayım. Bebeğime iyi bakın. Beni de affedin."

Kütahya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, apartmana 15 günlük çocuğunu bırakan kadının bulunması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.