Anadolu Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarından mezun olan 5 bine yakın öğrencinin diploma töreni bu akşam Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. Tören öncesinde Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Davut Aydın, rektör yardımcıları, dekanlar ve öğretim üyeleri Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Rektör ve beraberindekiler daha sonra Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan 48 kişilik bando eşliğinde yaklaşık 500 metre mesafedeki Atatürk Stadyumu'na kadar yürüdü.

Rektör ve öğretim üyeleri stadyumda tribünleri dolduran yaklaşık 20 bin kişinin alkışları arasında yürüdü. Ardından fakülte ve yüksekokullardan mezun olan öğrenciler yürüdü. Öğrencilerden bazıları ellerindeki dövizlere babalar gününü kutlayan yazılar yazdı. Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan 25 yaşındaki İlknur Güzel ile aynı üniversitenin Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'ndan mezun olan kız kardeşi 22 yaşındaki Nazlı Güzel de "Anne ablamla buradayız" yazılı döviz taşıdı tribünde oturan anne Meral Güzel de "Kızım buradayım" yazılı dövizi havaya kaldırdı.

Mezunlardan 3 kız öğrenci de "Anneciğim, babacığım DNA'larınız için teşekkürler" yazılı pankart açtı. Stadyum içerisindeki öğrenciler dev bir Türk bayrağını elden ele taşıyarak gösteri yaptı. Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kimya mühendisliği Bölümü mezunu 23 yaşındaki Suna Dehmen ile AÖF Kültürel Miras Turizm Bölümü'nü bitiren 53 yaşındaki babası Ali Abbas Dehmen de birlikte törene katılıp diplomalarını aldılar. Baba-kız, Bursa'da oturduklarını belirtti.

Atatürk Stadyumu'ndaki mezuniyet törenini Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Ak parti Milletvekili Nabi Avcı,1'inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaklaşık 20 bin kişi izledi. Törende Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Davut Aydın, Anadolu Üniversitesi’nin kurucularından Prof.Dr.Orhan Oğuz, eski rektör Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, milletvekili Nabi Avcı ile Vali kadir Koçdemir birer konuşma yaptı.

Mezun olan öğrenciler arasında çok sayıda türbanlının olması dikkat çekerken, Rektör Prof.Dr.davut Aydın diplomalarını verdiği öğrencilerle hatıra fotoğraflı çektirdi.

Ayhan Sicimoğlu ve Latin Allstars konserinin ardından mezuniyet töreni havai fişek gösterileriyle son buldu.

HT-SK(EK/SSA)