Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezinde Alp Disiplini Birinci Etap Yarışmasına katılmak için İstanbul'dan gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü Bayanlar Süper G pistinde antrenman yaparken kayağının ayağından çıkması sonucu tahta perdelere çarparak yaşamını yitirdi. Ömrünün baharında hayata gözlerini yuman Aslı Nemutlu için 'www.aslinemutlu.net' isimli internet sitesi açıldı. Hayatı, başarıları, fotoğrafları ve videolarının yer aldığı sitenin ana sayfasında Ayşe Nemutlu'nun kızına hamileyken yazdığı mektuba yer verildi.

'BABALAR DA KIZLARINI ÇOK SEVER'

"Hiç bitmeyecekmiş gibi başlar masallar, tadı damağında kalır peşinden sürükler. Kolay değildir bir annenin yavrusunu kaybetmesi. Ama unutmamak lazım babalar da kızlarını çok sever" diyen anne Ayşe Nemutlu'nun, doğacak kızına yazdığı satırlar şöyle:
"İlk defa anne olacağımı öğrendiğimde, içimde birtakım garip hisler uyandı. Bunları şimdi bile tanımlayamıyorum. Yarı şaşkınlık, yarı sevinç ve ileride neler olabileceğini tahmin edememe kuşkusu, belirsizlik… Sana hamile olduğumu Fethiye'ye yapmış olduğumuz bir haftalık seyahat dönüşünde öğrendim. Öyle bir seyahatti ki şaşarsın. Seni bu seyahatte kaybedebilirmişim. Allah'tan öyle bir şey olmadı ki, senin gibi bir kıza sahip oldum. Su kayağı, aerobik, yürüme, dalma aklına gelebilecek hamilelik için tehlikeli her sporu yaptım. Bu mutlu haberi babana telefon ile haber verdim. Eve gelmesini bile bekleyemedim. Bu güzel müjdeden sonra baban eve nasıl geldiğini bilmiyormuş. O akşam bunu kutlamak, senin gelişinin mutluluğunu perçinlemek için yemeğe çıktık. Asıl yazmayı unuttuğum şey, doktorda bu mutlu haberi ilk defa anneannen ile duymuş olmam. Sevincinden gözünden yaşlar geldi. Büyükler için torun sahibi olabilmek herhalde çok güzel bir duygu olsa gerek. İnşallah her şey yolunda gidecek ve seni kucağımda tutabileceğim. Doktor Nesrin hanım, 6'ncı ayın sonunda senin 'kız' olduğunu söylediğinde çok çok sevindim. Baban ise hamileliğimin gidişatından nedense hep senin erkek olacağını tahmin ediyordu. Ama babanın unuttuğu bir şey vardı. Babalar kızlarını çok sever."
BABA: KARTANEMİZ, PRENSESİMİZ SANA DOYAMADIK
Güneşli bir Perşembe günü 24 Mart 1994 günü saat 12.35'de İstanbul Kadiköy'de dünyaya gözlerini açan Aslı Nemutlu'nun babası Metin Nemutlu, kızının doğduğunda 52 santim boyunda, 3 kilo 400 gram ağırlığında olduğunu belirtti. Metin Nemutlu, küçük kızı Ece'nin 2001 yılında dünyaya geldiği dönemde Aslı'nın 1'nci sınıfta olduğunu anımsatarak şöyle dedi:

"Doğum öncesi bize çok kızmıştı. 'Beni sevmediğiniz için mi annem kardeş doğuruyor?' demişti. Aslı'nın ilgilendiği diğer spor dalları ise su kayağı, wakeboard, kıteboard, surf idi. Adrenalin sporları da hep ilgisini çekmişti. Enterasandır hiçbir zaman kollektif sporlar ilgisini çekmedi. Bir tek sıkı bir Galatasaray taraftarı ve kart sahibi olarak futbol maçlarına giderdi. En son gittiği 3- 1 lik Fener maçından çok keyif almıştı. 'Baba sonunda şeytanın bacağını kırdık, artık gözüm arkada kalmayacak' demişti. Aile içinde Ayşe ve Ece Fenerbahçeli, Metin ve Aslı Galatasaraylı olarak 2-2 idik. 18 yaşına basınca da kendisine çok güzel bir yaşgünü partisi yapmayı hayal ediyordu. Erzurum dönüşünde Ferhat abisinin desteği ile de en çabuk şekilde ehliyet alma özlemini bana çok belli etmese de içinde kıpır kıpır yaşıyordu. Böyle bir çocuk, güzel bir abla yetiştirdiğimiz için gururluyuz. Minicik hayatını bizim ailemizde geçirdiği içinde ona minnetarız. Sevgilimiz, kartanemiz, prensesimiz doyamadık sana."

ASLI, BURSLARLA YAŞATILACAK
Sitede, Türk Eğitim Vakfı'nda 'Aslı Nemutlu bursu' açıldığı, başarılı öğrencilere burslar verilerek Aslı'nın bu fonla yeniden hayat bulacağına dikkat çekildi. Aslı'nın fotoğraflarıyla oluşturulan videonun sonunda ise kendi yazdığı şiir yer aldı:

"Lapa lapa kar yağar / Gelinlik giyer dağlar/ Kış mevsiminin hüznü / Doğada sessizlik var..."



HP(KS/COŞ)