Yürüyüşe Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı CHP'li Abdullah Gültekin, Kalkan Belde Belediye Başkanı CHP'li Ömer Saim Karakurt, Ova Belde Belediye Başkanı DP'li Tevfik Taner, Yeşilköy Belde Beldiye Başkanı AK Parti'li Ahmet Akdeniz, İlçe Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Aydın, çevreciler, köylüler ve turistler katıldı.

25 kilometrelik Likya Su Yolu'nun 13'üncü kilometresindeki Delikli Kemer Mevkii'nde toplanan yaklaşık 1000 kişi, davul zurna eşliğinde oyunlar oynadı, türküler söyledi. Profesyonel rehberlerin Likya Su Yolu hakkında bilgilendirme yapmasının ardından protokol üyeleri ve gruptakiler yürüyüşe başladı.

DEVE, KATIR VE EŞEKLERLE YÜRÜYÜŞ

Etkinlik kapsamında deve, katır ve eşeklere yüklenen eşyalarla yürüyüşe katılan bir grup, Yörük göçünü canlandırdı.

Kaş'ın muhteşem doğa manzarası eşliğinde yaklaşık 6 kilometre yürüyen grup, Patara Köyü'nde düzenlenen etkinliklere de katıldı. Burada yürüyüşe katılanlara yemek ikram edildi, yerel sanatçılar da konser verdi. Yürüyüşü organize eden turizmci Muzaffer Otlu, Yörük atasözlerinden örnekler okudu. Yemeğin ardından yeniden yürüyüşe geçen grup, 12 kilometrelik parkuru tamamlayarak tarihe yolculuk yaptı. Karnaval havasında geçen yürüyüş boyunca, zamam zaman çocuklar eşeğe, büyükler at ve develere bindi. Yürüyüşe katılan yüzlerce turist ise bu anları fotoğrafladı.

'HER YIL KATILIM ARTIYOR'

Etkinlik hakkında bilgi veren turizmci Muzaffer Otlu, yürüyüşü 7 yıldan beri düzenlediklerini ve her yıl katılımın arttığını söyledi. Yürüyüşe ilk kez katılan Sevgi Erdem ise "Doğada güzel bir gezi yaptık. Geçmişi ve geleceği bir arada yaşadık" dedi. Alman Mercel Gerner de, "Bugünkü yürüyüş çok hoşuma gitti. Doğa çok canlı ve harikaydı. Geçmişin giysileri ve yaşam tarzı çok hoşuma gitti" diye konuştu. İngiliz Jern Corbett ise "Tarih ve doğanın içinde yaptığımız yürüyüş çok güzeldi. O kadar yemeği odağın tepesine nasıl çıkarmışlar. Ama yemekler harikaydı. En önemlisi Türk insanının içten ve canayakınlığını yakından gördük" dedi.



AA(HA/COŞ)