Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yelda Uçkan başkanlığında yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları, 6 ay sürdü. Anadolu bölgesinin en iyi korunmuş sivil yaşam alanı olarak gösterilen Olympos Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Prof. Dr. Uçkan, Olympos'un, 1400 yıl önce bölgede yaşayan sivil halkın yapmış olduğu yapıların günümüze ulaşması bakımından diğer antik kentlerden ayrıldığını söyledi.

Kazıların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından finanse edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Uçkan, "Bu yılki kazılarda gün yüzüne çıkarılan yapılardaki mevcut bozulmalar tespit edilerek her biri için restorasyon projeleri hazırlandı. Altyapı çalışmalarının sona ermesinin ardından yıl sonuna kadar yapılarda sağlamlaştırma ve onarım çalışmaları yapacağız" dedi.

Ödenek bulunması halinde kazıların 2013 yılında da süreceğini anlatan Prof. Dr. Uçkan, restorasyon çalışmalarıyla bölgedeki yapıların eski görkemli günlerine tekrar kavuşturulacağını söyledi.