Tarihi Kayseri Kalesi'nin önünde bulunan 'Divan Mini Kafe' adlı işyerinde Antep fıstıklı et döneri hazırlayan Ahmet Uslu, ilk kez satışa sundukları yeni ürünün beğeni kazandığını belirterek şunları söyledi:

''Sırt ve tranç etlerin sinirlerini ayıklayıp ince ince dilimledikten sonra, yoğurt, karabiber, kimyon, zeytinyağı ve soğan suyu ile bir gün bekletip terbiye ediyorum. Yumuşayıp lezzetlenen etleri döner şişine takarken, 1 kilo et için 250 gram Antep fıstığı içi kullanıyorum. Dönerin etleri pişerken fıstıklar da yumuşayıp pişiyor ve değişik bir lezzet ortaya çıkıyor.''

İşletme sahibi Osman Özmerdivenli günde 15 kilo et ile başladıklarını ve satışların giderek arttığını belirterek, şöyle konuştu:

''Fıstıklı dönere geçen hafta günlük 15 kilo ile başladık. Şimdi günde 25 kilo döner satıyoruz. Yeni dönerimiz tanınınca günlük hedefimiz 200 kilo olacak. Kısa bir süre sonra bu hedefi yakalamayı umut ediyoruz. Dönerimizin daha sağlıklı olması için ateşin önünde radyan cam kullanıyoruz. Ateş ile et arasında cam olduğu için dönerimiz daha lezzetli ve sağlıklı oluyor. Atık gazların kokusu dönerimizi etkilemiyor.''

Özmerdivenli, 50 gram fıstıklı döner dürümü 4 liraya, 100 gram fıstıklı döner dürümü 8 liraya, kafede servis yapılan pilavlı ve salatalı 100 gram döneri ise 12 liraya sattıklarını kaydetti.



VD(OE/İD)