Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürekli işletilmesini sağlamak amacıyla konulan av yasağı, dün gece yarısı sona erdi. 4.5 aylık hasretin ardından tekneleriyle denize açılmayı bekleyen Antalyalı balıkçılar, Büyük Liman'daki Balıkçı Barınağı'nda toplandı. Sezonun bereketli geçmesi için kurban kesen balıkçılar, 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı.

Av yasağı süresince tezgahlarda kültür balıkçılığı yöntemiyle üretilen çipura, levrek ve alabalığın yer aldığını belirten 20 yıllık balık komisyoncusu Tayfun Bulu, bereketli bir sezon dileyerek balıkçıların avladıkları balığın boyu ile hijyen kurallarına uymalarını istedi.

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın balık ağlarının 24 metreden daha sığ sulara bırakılmasını yasaklayan kararını eleştiren Tayfun Bulu, "Zira 30 metreye atılan bir ağ hava muhalefeti ve suyun akışı nedeniyle 24 metreden daha sığ bölgeye gelebiliyor. Bu kez büyük sorunlar çıkıyor" dedi.

Tayfun Bulu, Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen, balığı ithal eder duruma gelindiğini söyledi. Bulu, "Göç balığını biz tutmazsak Yunan balıkçılar tutacak. Yanlış avlanmaya elbette ki karşıyız. Bu denizler bizden sonra çocuklarımıza, torunlarımıza kalacak. İnşallah doğru bir adım atılır ve 24 metre konusunda orta yol bulunur" diye konuştu.

Havanın aydınlanmasıyla avdan dönen tekneler, davul- zurnayla karşılandı. Tutulan balıklar, Büyük Liman'daki rıhtımda yapılan ihaleyle satıldı.