Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Londra 2012 Olimpiyatları'nda tekvandoda gümüş madalya kazanan sporcu Nur Tatar'ın annesiyle birlikte açtığı Tamara Van Kahvaltı Salonu'nun açılışı için Antalya'ya geldi. Öğle saatlerinde kente gelen Bakan Kılıç, açılış öncesi ilan edilen programını değiştirdi, valilik ziyaretini öne aldı. Fakat Bakan Kılıç, Antalya Valiliği'nin önüne geldiği sırada programı yeniden değişti ve makam ziyareti yerine yanında Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ile birlikte çarşıya girdi.

Antalya'nın Cumhuriyet Meydanı ve Kalekapısı'ndaki esnafla buluşan Bakan Kılıç, okul alışverişi yapan ailelere yeni eğitim sistemi 4+4+4'ü anlattı, sohbet açıldığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın '3 çocuk' tavsiyesini hatırlattı. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Antalya'da özellikle çocuklarla ve gençlerle yakından ilgilendi. Bakan Kılıç, pusetinde halsiz yatan bir bebeğin ateşini de eliyle kontrol etti.

Bakan Kılıç, kendisinden stat isteyen Antalyaspor taraftarına projenin 'yerelde' engellemek istendiğini söyledi. Bakan Kılıç, Antalya'ya yeni stadyumun temelinin bu yıl içinde atılacağını belirtti. Kılıç, "Yerelden engellemek isteyenler var. Taraftarın bize ve projeye sahip çıkması gerekiyor. Gündem oluşturun ve sahip çıkın. Bizim açımızdan hiç problem yok" diye konuştu.

ADINI MARMARİSLİ SELAHİ'NİN BABAANNESİ KOYDU

Bakan Suat Kılıç'ın Antalya'da çarşı gezisi sırasında Ayşegül Kuş, kalabalığın arasından çıkarak Bakan ve yanındaki Vali Altıparmak'a ulaştı. Önce Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a ardından Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'a sarılan Kuş, "Canım benim, ben sizi Allah'a emanet ediyorum. İşleriniz rast gelsin" dedi. Kim olduğunu bilmeden sarıldığı, elini öptürdüğü kişinin Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ve Antalya Valisi Altıparmak olduğunu öğrenince ikinci kez sarılan Kuş, "Hayırlı evlatsınız. Hepiniz aslan gibisiniz pırlanta gibisiniz" diyerek iltifatta bulundu. Bakan Kılıç, Kuş'u etrafındakileri güldüren cevaplarıyla kendisine Marmaris'te 'Vay Kralsın' diyen minik Selahi'nin babaannesi ilan etti.

'O İHTİYARLADI GAYRİ'

Bakan Kılıç'ın "Dişlerini yaptırırız istersen, bizim hükümetlerde diş tedavi bedava, para pul yok" şeklindeki önerisini reddeden Ayşegül Kuş, "Yok canım, bedava her şey maşallah" dedi. Bakan Kılıç'ın sorusu üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığı için dua ettiği anlatan Kuş, "Seni de başbakan olarak göreyim. Allah Allah sana yakışır. Bak bi, başbakanlık sana yakışır. O ihtiyarladı gayri. Öptüm hepinizi" diyerek Bakan Kılıç'ın yanından ayrıldı.

MİLLİ SPORCU KAHVALTI SALONU AÇTI

Çarşıda yaklaşık bir saat geçiren ve turun sonunda esnafın kendisine ikram ettiği taze sıkılmış portakal suyunu içen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha sonra Londra Olimpiyatları'nda tekvandoda gümüş madalya ile ülkesine dönen milli sporcu Nur Tatar ve annesi Birgül Tatar'ın birlikte kurduğu Tamara Van Kahvaltı Salonu ve Ev Yemekleri restoranının açılışına katıldı. Bakan Kılıç, restoranın kapısında milli sporcu Tatar tarafından çiçeklerle karşılandı.

BAKAN KILIÇ, KORUMALARI AZARLADI

Kendisine sunulan çiçekleri memnuniyetini ifade ederek alan Bakan Kılıç, kurdele kesimi öncesi konuşması için mikrofonu eline aldığında aksilikler başladı. Kalabalık nedeniyle Bakan Kılıç'ın elindeki telsiz mikrofon yakınlarında bulunan kolonla bağlantı kuramadı. Bakan Suat Kılıç, sürekli mikrofonun azizliğine uğrayacağını anlayınca duruma müdahale etti. Önce kolonun önünün kapatanlardan biraz açılmasını istedi, ardından korumalarını çağırdı. Bakan Kılıç, o anda şunları söyledi:

"Arkadaşlar ben saygı sevgi sunacağım da şu kolonun önünü bir açalım. Güzel kardeşim. Canım, sen geç diye açmadık orayı. Mikrofonun sesini alsın diye açtık. Etrafımızda epey güvenlik görevlisi arkadaş var ama hepsi tekaütte galiba. Oğuzhan, geç şuralara bak."

Korumalar Bakan Kılıç'ın talimatıyla kolonun etrafını boşaltmaya çalışırken imdada kablolu mikrofon yetişti. "Şimdi oldu galiba" diyerek mikrofonu alan Bakan Suat Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Antalya'da güzel bir gün yaşıyoruz. Az önce Nur Tatar, şampiyon sporcumuz bir demet çiçekle bizi karşıladı. Esasında duygulandım, hislendim. Kendisine de ifade ettim, o çiçekler şampiyon sporcumuzu doğuran, yetiştiren anneye çok daha fazla yakışır. Bugün bir restoran açmaktan çok daha önemli bir işimiz var. Şampiyonun dünyaya getiren anne ve babayı onore etmek."

Bakan Kılıç, gümüş madalyalı sporcu Tatar'ın Londra'da olimpiyatlar sürecinde ağırbaşlı, sakin kişiliği, iyi ve güvenilir aile ortamında yetişen bir genç kız edasıyla Türk insanını, Türk sporcusunu, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk bayrağını hem müsabakalarda hem de müsabaka dışı zamanlarda çok iyi başarılı bir şekilde temsil ettiğini söyledi. Tatar ailesinin Van depreminden hemen sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın girişimleriyle Nur Tatar'ın spor hayatına devamını sağlamak için Van'dan Antalya'ya intikal ettirildiğini anlatan Kılıç, "Olimpiyatlarda tekvandoda aldığımız gümüş madalya hem Van'ı hem de Antalya'yı sevince boğan bir madalya oldu" dedi.

YAPRAK SARMAYI BEĞENDİ

Konuşmasının ardından Bakan Kılıç, Tatar ailesi, Antalya Valisi Altıparmak ve CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'le birlikte Tamara'nın kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi. Burada yaprak sarmasının tadına bakan ve oldukça beğenen Bakan Kılıç, "Kalite kontrol tamamdır" dedi.

STADYUMU İNCELEDİ

Milli Sporcu Tatar'ın mekanında bir süre kalan Bakan Kılıç, daha sonra Antalyaspor'un bu yıl maçlarını oynadığı Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'na geçerek incelemelerde bulundu. Bakan Kılıç ve beraberindekileri burada Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu karşıladı. Ziyaretin anısına seçim bölgesi Samsun'un plakası 55 numaralı Antalyaspor forması hediye edilen Bakan Kılıç, 8 bin kişi kapasiteli stadyumun Süper Lig maçları için uygun olduğunu söyledi. Yıl sonuna kadar Antalya'da 33 bin kişilik yeni stadyumunun temelinin atılacağını kaydeden Bakan Kılıç, stadyumun tüm projelerin kendi bakanlığınca onaylandığını ve ihale edilmek üzere TOKİ'ye gönderildiğini kaydetti. Bakan Kılıç, ekim ayı sonuna kadar bir süre içinde ihalenin gerçekleşmesini beklediklerini ve yasal bekleme sürelerinin ardından yılsonunda müteahhidin yeni stadyumun temelini atacağını kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, buradaki incelemelerini ardından dinlenmek için Rixos Downtown Otel'e geçti.