Antalya'da yarın gece Mardan Palace Otel'de düzenlenecek açılış resepsiyonuyla başlayacak 3'üncü Antalya Televizyon Ödülleri için Antalya Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 3'üncü Antalya Televizyon Ödülleri Jüri Başkanı Faruk Bayhan ve AKSAV Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda ödül ana jürisi açıklandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın artık Türkiye'nin bir kaç büyük kültür ve sanat merkezinden biri olarak kabul gördüğünü söyledi. Bu yıl 3'üncüsü yapılacak Antalya Televizyon Ödülleri'nin "Türkiye'nin Emmy'si veya Altın Küresi olacak" iddiasıyla düzenlenmeye başladığını kaydeden Akaydın, "Yarışmaya yapılan başvuruların yükselen grafiği, Antalya Televizyon Ödülleri'ne sektör içinden ve dışından gösterilen yoğun ilgi, bu konuda sona doğru yaklaştığını gösteriyor ve bundan gurur duyuyoruz" dedi.

ÖDÜLLER 37 DALDA VERİLECEK

Bu yılki yarışma için 29 dizi, 170 televizyon programı ve 23 belgesel aday olabilmek için başvuruda bulundu. Ön jüri, değerlendirmeyi 3 Nisan günü tamamlayarak Antalya Televizyon Ödülleri'ne aday olan yapımları açıkladı. Faruk Bayhan başkanlığındaki jüri, yarın ve Cumartesi günü iki oturumda toplanarak, bu yıl 37 dalda verilecek ödüllere aday yapımlar arasından televizyon dünyasının en iyilerini belirleyecek. Jüri Yönetmen Ömer Uğur, Görüntü Yönetmeni Aytekin Çakmakçı, Gazeteci Yüksel Aytuğ, Gazeteci Bilal Özcan, Sanatçı Çiğdem Tunç, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Televizyon Programcısı Metin Uca, Televizyon Programcısı Tayfun Talipoğlu, Gazeteci- Yazar Mehmet Güler, Reklamcı Atilla Aksoy, Oyuncu Yetkin Dikinciler, Yazar İclal Aydın, Gazeteci Ali Eyüboğlu, Haber spikeri ve programcı Ayşenur Yazıcı, Oyuncu Ece Uslu, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Başkanı Dursun Güleryüz ve AKSAV Yönetim Kurulu üyeleri Arif Bulut ve Cengiz Haydar Barut'tan oluşuyor.

Antalya'da televizyon dünyasının en iyileri, ödüllerini 21 Nisan Cumartesi günü sunuculuğunu Melike Öcalan ve Caner Cindoruk'un yapacağı Mardan Palace Otel'de düzenlenecek gecede alacak. Başkan Akaydın, gecede ayrıca televizyonların ünlü dizisi 'Bizimkiler'in yapımcısı Umur Bugay ve Orhan Boran'a onur ödülü verileceğini söyledi.

BİR BOŞLUĞU DOLDURDU

Jüri Başkanı Faruk Bayhan, Antalya Televizyon Ödülleri'nin bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Televizyon dünyasının tarafsız bir gözle değerlendirilmesi açısından alınan ödüllerin çok önemli olduğunu kaydeden Bayhan, "Bir takım eksiklikler tabi ki oluyor ve her sene biraz daha yerine oturuyor" dedi.

Burada en önemli hususun katılma oranının oldukça yüksek olması olduğunu belirten Jüri Başkanı Bayhan, yapım şirketlerinin 'katılmama' kararlarını yeniden gözden geçirmesini talep etti. Antalya Televizyon Ödülleri'ne 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' dalında aday gösterilen ve bu nedenle yarışmadan çekilen 'Umutsuz Ev Kadınları' dizi oyuncusu Evrim Solmaz'ın tutumuna da, "Duygusal davranmalar var. Tabi bir bakıma ödül almak gibi ödüle aday olmak da bir olay" diyerek göndermede bulunan Jüri Başkanı Bayhan, Antalya'da artık Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali gibi sinema alanında yerleşmiş bir organizasyonun televizyon dalında yerleştiğini kabul ettiklerini kaydetti.

OKAY VE BORA İÇİN ANI KÖŞESİ

Basın toplantısının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Jüri Başkanı Faruk Bayhan, AKSAV Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi oyuncularından Adnan Koç, 'Yamak Ahmet' dizisindeki rolüyle İpek Düzgünkaya, 'Yaprak Dökümü'nden Hasan Küçük Çetin, 'Farklı Desenler' dizisinden Burak Demir ve 'Papatyam'dan Aslı Omağ, "Geçmişten Günümüze Televizyon Dizileri" isimli sergiyi açtı. Antalya Kültür Merkezi fuayesinde açılan sergide televizyon dünyasının iki büyük kaybı Senarist Oyuncu Meral Okay ve Oyuncu Ekrem Bora için iki anı köşesi oluşturuldu. Başkan Akaydın, Meral Okay'a "Kardeşim" diye hitap ederken Okay'ın Antalya'ya çok önemli katkıları olduğunu kaydetti.

Sergide yayınlandığı döneme damgasını vuran 80 televizyon dizisinin fotoğrafları yer alıyor.