Televizyon dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Antalya Televizyon Ödülleri, 20- 21 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Mardan Palace Otel'de açılış resepsiyonuyla başlayacak ödül töreninde beyaz camın en iyileri belirlenecek.

Sunuculuklarını, Hanımın Çiftliği dizisinde başrolleri paylaşan Özgü Namal ve Caner Cindoruk'un yapacağı gecede televizyon dizilerinden ana haber bültenlerine ve belgesellere kadar 37 ayrı kategoride ödüller dağıtılacak. Antalya Televizyon Ödülleri'nde her yıl Türk televizyon sektörüne önemli katkılarda bulunmuş, halkın takdirini ve beğenisini kazanmış, toplumsal sorumluluk bilinciyle görev yapan kişi veya kurumlara verilen 'Onur Ödülü' senarist yapımcı Umur Bugay'a takdim edilecek.

D YAPIM 25 ADAYLIKLA BİRİNCİ

Antalya Televizyon Ödülleri'nin üçüncü yılında D Yapım'ın Kanal D'de yayınlanan 'Keşanlı Ali Destanı', 'Yalan Dünya' ve 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizileriyle toplam 25 adaylığı bulunuyor. D Yapım 'en çok adaylığı bulunan yapım şirketleri' arasında birinci sırada yer alırken, onu 'Hayat Devam Ediyor' dizisiyle 10 dalda aday olan Boyut Film takip ediyor.

10'AR DALDA ADAYLAR

Kanal D'de yayınlanan Erkan Petekkaya, Ayça Bingöl ve Wilma Elles'in başrollerini paylaştığı 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' ve Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğinde Fikret Kuşkan ve Meltem Miroğlu'nun başrollerini paylaştığı 'Hayat Devam Ediyor' dizileri, En İyi Erkek ve En İyi Kadın oyuncu da dahil olmak üzere 10'ar dalda ödül arayacak.

Gülse Birsel, Beyazıt Öztürk, Altan Erkekli, Füsun Demirel, Olgun Şimşek gibi isimleri kadrosunda barındıran Kanal D'nin komedi dizisi Yalan Dünya 9 adalda Antalya Televizyon Ödülleri'ne aday gösterilirken, Muhteşem Yüzyıl dizisi yakalandığı kanser hastalığı sonucu hayatını kaybeden ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay'ın aday gösterildiği 'Drama Dizisi En iyi Senaryo' dalıyla birlikte 8 kategoride en iyi olmak için yarışacak.

Çağan Irmak'ın yönetmenliğinde, Nejat İşler ve Belçim Bilgin'in başrollerini oynadığı 'Keşanlı Alı Destanı' ise 6 dalda ödül arayacak.

BÜTÜN JÖNLER TOPLANDI

Antalya Televizyon Ödülleri'nin en çekişmeli yarışı ise 'Drama Dizisi En İyi Erkek Oyuncu' dalında yaşanacak. Ödül için Behzat Ç. dizisindeki rolüyle Erdal Beşikçioğlu, Hayat Devam Ediyor dizisindeki rolüyle Fikret Kuşkan, Keşanlı Ali Destanı'nda canlandırdığı Keşanlı Ali karakteriyle Nejat İşler, Muhteşem Yüzyıl'la Halit Ergenç ve Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin Ali Kaptan'ı Erkan Petekkaya yarışacak.

ACUN ILICALI KENDİSİNE RAKİP

Antalya Televizyon Ödülleri'ne bu yıl eklenen 'Şov İçerikli Yarışma Programı' dalında ise Acun Ilıcalı kendi kendiyle yarışacak. Ilıcalı'nın tak rakibi Kanal D'de yayınlanan 'Kazanmak İçin Bir Dakika' yarışması olurken, bu dalın diğer adayları Acun Ilıcalı'nın elinden çıkan ve Show TV'de yayınlanan 'O Ses Türkiye', 'Survivor', 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' ve 'Yok Böyle Dans' yarışmaları oldu.

MERAL OKAY ANISINA AÇILACAK

Antalya TV Ödülleri'nin düzenleyici kurumlarından AKSAV'ın Genel Müdürü Göksel Kumsal, bu yıl ödül gecesinin 9 Nisan günü evinde hayatını kaybeden senarist ve oyuncu Meral Okay anısına açılacağını söyledi. 53 yaşında hayatını kaybeden Okay için özel bir sinevizyon gösterisi hazırladıklarını kaydeden Kumsal, bu yıl Muhteşem Yüzyıl dizisiyle Drama Dizisi En İyi Senaryo Dalı'nda aday olan Meral Okay'a özel bir ödülün ise jürinin takdirinde olacağını söyledi.

MARDAN'IN DIŞINA ÇIKIYOR

Mardan Palace Otel'de düzenlenecek Antalya TV Ödülleri'nin üçüncü yılında Antalyalılarla buluşması için ilk adımları attığını kaydeden Kumsal, bu yılın onur ödülü sahibi Umur Bugay ve TRT 1'de yayınlanan absürt komedi Leyla ve Mecnun dizisinin oyuncularının Akdeniz Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geleceğini söyledi. Senarist Yapımcı Bugay'ın 20 Nisan Cuma günü Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi öğrencileriyle masterclass çalışması yapacağını kaydeden Kumsal, Leyla ve Mecnun dizi ekibinin ise ertesi gün saat 13.00'te AÜ Atatürk Konferans Salonu'nda üniversite öğrencileriyle bir araya geleceğini söyledi.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜNE SINIRLAMA

AKSAV Genel Müdürü Kumsal, geçen yıl aralarında Vahide Gördüm ve Erdal Özyağcılar'ın bulunduğu 6 kişi, televizyon dizisi ve yarışma programına verilen, ödül gecesinin en çok tartışılan ve Behzat Ç. ekibinin sahneye çıkmayarak protesto ettiği jüri özel ödülüne de sınırlama getirildiğini belirtti. 3. Antalya Televizyon Ödülleri'nde jüri en fazla iki özel ödül açıklayabilecek.

EVRİM SOLMAZ ÇEKİLDİ, AY YAPIM KATILMIYOR

Kumsal, 3. Antalya Televizyon Ödülleri'nde 'Drama Dizisi En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' dalında Umutsuz Ev Kadınları dizisindeki rolüyle Evrim Solmaz'ın, aday gösterildiği kategoriye itiraz ettiğini ve resmi yazıyla da adaylıktan çekildiğini söyledi. Antalya Televizyon Ödülleri'ne bir döneme damgasını vuran Aşk-ı Memnu, Ezel ve halen yayınlanmakta olan Kuzey- Güney, Fatmagül'ün Suçu Ne ve Son isimli dizilerin yapımcısı Ay Yapım da katılmıyor. Yapım şirketi ilki İsmail Cem Televizyon Ödülleri adayıyla düzenlenen törende Ezel dizisiyle 9 dalda ödül sahibi olmuştu. Aynı yıl Aşk-ı Memnu geceden 4 ödülle ayrılırken, 2. Antalya Televizyon Ödülleri'nde aday gösterilen Fatmagül'ün Suçu Ne dizisi törenden ödülsüz ayrılmıştı.


EB(HA/SS)