Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 3'üncü Antalya Televizyon Ödülleri'nde yılın drama dizisi 'Hayat Devam Ediyor' olurken, Kanal D'de yayınlanan 'Yalan Dünya, geceden 5 ödülle ayrılarak törene damgasını vurdu. 'En İyi Komedi Dizisi', 'En İyi Komedi Erkek Oyuncu', En İyi 'Komedi Yardımcı Kadın Oyuncu', 'En İyi Komedi Yardımcı Erkek' ve 'Komedi En İyi Yönetmen' kategorilerinde ödüllerin sahibi olan dizinin senaristi Gülse Birsel, "Bir gün 45 dakikalık komedi dizisi yapmak istiyorum tek hayalim" dedi. Muhteşem Yüzyıl ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki geceden 4'er ödülle ayrıldı.

Caner Cindoruk ve Melike Öcalan'ın sunuculuğunu yaptığı 3'üncü Antalya Televizyon Ödülleri gecesi, 9 Nisan'da hayatını kaybeden Oyuncu - Senarist Meral Okay anısına hazırlanan filmle başladı. Sunucu Öcalan, Meral Okay'ı "Bazı insanlar hayatımızdan gelip geçmezler hayatımıza dokunurlar. Meral Okay bıraktıklarıyla, eserleriyle yaşamaya devam ediyor. Alkışların en kocamanını o muhteşem kadına Meral Okay'a gönderiyoruz" sözleriyle anarken filmin gösterimi anında bazı sanatçıların ağladığı görüldü.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, birbiri ardına hayata veda eden Meral Okay, Ümit Usta'nın Ayten Alpman ve Ekrem Bora'yı andı ve "Anıları huzurunda saygıyla eğiliyorum" dedi.

Türk televizyonculuğunun sadece Türkiye'de değil artık bölge coğrafyasında uluslararası nitelik kazandığını beirten Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, "Bu yarışmanın heyecanlı sonuçları ne olursa olsun sanatçıları ve teknik elemanlarını hepsinin alkışlıyoruz. Onlar bizim kalbimizde taht kurmuş olarak Antalya'dan uğurlayacağız" dedi.

'GÖNÜLLERDEN UZAK OLMADIĞIMI GÖSTERDİ'

Gecede ilk ödül Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği'nin (RATEM) önerisiyle bu yıl ilki verilen Radyo Onur Ödülü ünlü sunucu Orhan Boran'a verildi. Boran adına ödülü almak için sahneye Beyazıt Öztürk geldi. Sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Boran'la telefon bağlantısı kuruldu. Orhan Boran, "60 seneye yaklaşan çalışma hayatımda çeşitli ödüllerde ödüllendirim. Fakat bu gece lütfedilen ödülün bambaşka bir değeri var. Beni davet etme lütfunda bulunarak 10 küsür senedir gözlerden ırak ama gönüllerden uzak olmadığımı gösterdi. Bu beni çok mutlu etti. Zor bir sağlık sürecinden geçiyorum. Bu ödül moralimi son derece yükseltti" dedi.

Boran adına ödülü alan Öztürk, "Hayattaki en güzel şeylerden bir tanesi ödül almaktan ziyade bir ustaya ödül götürmek acayip bir duyguymuş" dedi.

ONUR ÖDÜLÜ BUGAY'A

Fırat Tanış'ın sahne aldığı 3'ncü Antalya Televizyon Ödülleri'nde 'Bizimkiler' dizisinin yapımcısı Umur Bugay'a Onur Ödülü verildi. Ödülünü Bizimkiler dizisinin küçük yıldızı Atılay Uluışık'tan alan Bugay, "Bizim gibi yıllarını sanat için yazıya adamış kişilerin böyle anılması, bir şekilde hatırlanması ve ödüllendirilmesi çok hoş bir duygu" dedi. Kalabalık bir teşekkür kanoşması yapan Bugay, 14 yıllık Bizimkiler dizisinin vefat eden oyuncuları ve çalışanları Yavuzer Çetinkaya, Orhan Çağman, Yaman Okay, Güzin Özipek, Savaş Yurttaş, Aykut Oray anan Bugay şunları söyledi: "Sanatımızın onuru adına insanlık dışı maddi manevi sömürgeye son vermek için yapacağınız her türlü mücadelede yanınızda olduğunumu bilmenizi isterim. Yazarlarımızın, gazetecilerimizin cezaevinde süründürülmediği, kitapların toplatılmadığı yasaklanmadığı, resimlerini müstehcen bulunarak yakılmadığı, heykellerini 'Böyle sanatın içine' diye dozerlerle yıkılmadığı. Öğrenciye işçiye potansiyel suçlu gözüyle bakılmadığı etnik ve mezhepsel kavgaların son bulduğu gerçek bir hukuk devleti olan Türkiye'de yaşamanızı dilerim."

Antalya Televizyon Ödülleri'nin 'Jüri Özel Ödülü' 'En İyi Spor Programı'nda yarışan TV 8'de sporun stand-up'unun yapan Bay Tahmin programının oldu. Gecinin ikinci 'Jüri Özel Ödülü', oyuncu Tarık Ünlüoğlu'nun oldu. Ödülünün Antalya Televizyon Ödülleri Jüri Başkanı Faruk Bayhan'ın elinden alan Ünlüoğlu, "Böyle bir ödüle layık olmak urur verici" dedi.

Antalya Televizyon Ödülleri'nde Jüri Başkanı Bayhan da Onur Ödülü'ne hayık görüldü. Ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın takdim etti. Antalya Televizyon Ödülleri'nde bu yıl ilki verilen 'Toplumsal Sorumluluk' ödülü ise Mahsun Kırmızıgül'e verildi. Kırmızıgül adına ödülü Onur Tuna aldı.

EN İYİ ANCHORMAN CEM ÖĞRETİR

Gecede 'Kültür İçerikli Program' dalında ödül, Star TV'de yayınlanan 'Üstün Dökmen'le Küçük Şeyler' programının oldu. 'En İyi Güncel Sanat Programı' ödülü ise NTV'nin Gece Gündüz programına verildi. 'Ana Haber Bülteni' dalında ödülü ATV'den Cem Öğretir'in oldu. Antalya Televizyon Ödülleri'nde 'En İyi Spor Programı' ödülüne ise TV'de yayınlanan Faik Çetiner'in yapım ve sunuculuğundaki Bizim Stadyum layık görülürken 'En İyi Ekonomi ve Sektör Programı' dalında ise Finans Cafe ödülün sahibi oldu.

BAYÜLGEN İKİ ÖDÜLLE DÖNDÜ

3'ncü Antalya Televizyon Ödülleri'nde 'En İyi Sohbet Programı' dalında ödülü Okan Bayülgen'in TV 8'de yayınlanan 'Muhabbet Kralı' aldı. Okan Bayülgen Talk Show/Müzik-Eğlence Programı dalında da 'Disko Kralı'yla yılın en iyisi oldu. 'En İyi Haber Tartışma' dalında ise televizyon dünyasının en iyisi TV 8'den Gökmen Karadağ'ın sunumuyla hafta içi her gün ekranlara gelen Haberaktif oldu. Gökmen Karadağ ödülünün Metin Uca'nın elinden aldı. Tayfun Talipoğlu'nun takdim ettiği 'En İyi Belgesel' ödülünün sahibi ise İz TV'de yayınlanan 'Yüz Karası Değil Ekmek Parası' isimli yapımın oldu.

SURVİVOR YILIN EN İYİSİ

TRT Çocuk'ta yayınlanan Pepee 'En İyi Çocuk Programı' dalında yılın en iyisi olurken 'En İyi Sağlık Programı' ödülü Kanal D'nin Doktorum programına gitti. 2011 yılının 'En İyi Kadın Programı' ise Kanaltürk TV'de yayınlanan Derya’nın Dünyası isimli yapımının oldu. 'En İyi Komedi Programı' dalında ödüle Kanal D'de yayınlanan Koca Kafalar İle Baba Haber Bülteni'nin layık görüldü. Magazin Programı'nda yalın en iyisi Show Kulüp olurken, 'Bilgi/Kültür İçerikli Yarışma Programı' dalında ödüle Kim Milyoner Olmak İster layık görüldü. Şov İçerikli Yarışma Programı dalında yılın en iyisi 'Survivor Ünlüler-Gönüllüler' oldu.

YALAN DÜNYA YILIN KOMEDİSİ

'Komedi Dizisi En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' Yalan Dünya'daki Orçun karakteriyle Bartu Küçükçağlayan'ın oldu. Bartu Küçükçağlayan'ın ödülünü Sarp Apak aldı. Yalan Dünya gecede ikinci 'Komedi Dizisi En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' dalında aldı. Yalan Dünya'nın Nurhayat'ı Gupse Özay, ödülün sahibi oldu.

Emre Karayel, Tarık Ünlüoğlu, Ali Atay, Rasim Öztekin ve Olgun Şimşek'in aday gösterildiği 'Komedi Dizisi En İyi Erkek Oyuncu' dalında ödülü Yalan Dünya'daki rolüyle Şimşek'in oldu. Ödülü sunmak için sahneye gelen Ceyda Düvenci "Şehir tiyatroları oyuncularındır" dedi. Olgun Şimşek adına ödülü alan Öner Erkan "Olgun ağabey apartman toplantısında olduğu için gelemedi" sözleri salonda kahkahalarla karşılandı.

Komedi dizisi dalında 'En iyi Kadın Oyuncu' ödülü 1 Kadın 1 Erkek'teki oyunculuğuyla Demet Evgar'ın oldu. Ödülü alan Evgar, "Çok beklediğim bir ödül değildi. Çok usta oyuncularla aynı kategoride değerlendiriliyor olmak bir onurdu benim için" dedi.

Komedi dalının 'En İyi Senaryo' ödülüne ise Leyla İle Mecnun'la Burak Aksak layık görüldü. Yılın en iyi komedi yönetmeni Yalan Dünya ile Jale Atabey Özberk'in oldu. Ödülü 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisinin 'Mete'si Aras Bulut İynemli sunarken ödülü alan Özberk, "Kendi yaptığım işi seyrederken kahkahalar atıyorum" dedi.

3'üncü Antalya Televizyon Ödülleri'nde 'En İyi Komedi Dizisi' Yalan Dünya oldu. Ödülü almak için Gülse Birsel, Beyazıt Öztürk'le dizi ekibi sahneye çıkarken dizinin yaratıcısı Gülse Birsel, "Bir gün 45 dakikalık komedi dizisi yapmak istiyorum tek hayalim" dedi.

ŞEHİR TİYATROLARI DUYARLILIĞI

Televizyon dünyasının 35 kategoride değerlendirildiği Antalya Televizyon Ödülleri'nde 'Dizi Film En İyi Sanat Yönetmeni' ödülünü Muhteşem Yüzyıl dizisiyle Nilüfer Giritlioğlu'nun oldu. 'Dizi Film En iyi Görüntü Yönetmeni' dalında ödülün sahibi ise yine Muhteşem Yüzyıl dizisiyle Ercan Özkan'a verildi. Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin Nail Yurtsever ve Cem Tuncer'e ait müzikleri ise 3'ncü Antalya Televiyon Ödülleri'nde 'Dizi Film En İyi Müzik' ödülünün aldı.

Elde Var Hayat - Sınav, geceden 'En İyi Gençlik Dizisi' ödülüyle dönerken, 'Drama Dizisi En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülü 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisiyle Hüseyin Avni Danyal'ın oldu. Ödülü alan Danyal, "İstanbul Şehir Tiyatrolarında yaşanan felaket için üzgünüm. Lütfen bu konuda biraz daha duyarlı olalım" dedi. Drama dizileri dalında 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülü ise 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' Meral Çetinkaya'nın oldu. Çetinkaya ödülünü almak için sahneye ayni dizide Aylin karakterini oynayan Farah Zeynep Abdullah'la çıktı.

Erdal Beşikçioğlu, Fikret Kuşkan, Nejat İşler, Halit Ergenç, Erkan Petekkaya'nın yarışmacı olduğu 'Drama Dizisi En İyi Erkek Oyuncu' ödülü Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi'ndeki rolüyle Erdal Beşikçioğlu'na gitti. Ödülü alan Beşikçioğlu, 'cinayet büroyu' sahneye çağırarak ödül sevincini ekip arkadaşlarıyla paylaştı. Drama dizisi dalında 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisiyle Ayça Bingöl'ün oldu. Ödülün alan Bingöl, 24 Nisan Salı günü saat 11.00'de başlayacak şehir tiyatrolarının yürüyüşüne çağırdı.

EN İYİ SENARYO OKAY'A

3'ncü Antalya Televizyon Ödülleri'nde 'Drama Dizisi En İyi Senaryo Ödülü' Muhteşem Yüzyıl'la Meral Okay'ın oldu. Salon, Okay'ı ayakta alkışlarken, sanatçılar gözyaşlarına hakim olamadı. Drama En İyi Yönetmen ödülü ise 'Hayat Devam Ediyor' dizisiyle Yıldız Hülya Bilban'nın oldu. Ödülü alan Bilban, "Pozantı Cezaevi'nde tecavüze uğrayan bütün çocuklarını 23 Nisan'ı kutlu olsun. Ailesi tarafından şiddete uğrayan, erken yaşta evlendirilen, sistemin bütün kurallarına uymaya çalışarak özgür tutsak yetişen bütün çocukların 23 Nisan'ı kutlu olsun" diye konuştu ve ödülünü kadın çalışanlara adadı.

EN İYİ DÖNEM DİZİSİ 'MUHTEŞEM YÜZYIL'

'En İyi Dönem Dizisi' ödülü Muhteşem Yüzyıl'ın olurken ödülü almak için Halit Ergenç, Meryem Uzerli'ye birlikte ekip sahneye çıktı. Ödülün sahiplerinden Ergenç, "Bir yazan 120 dakikayı kaç hafta sürdürebilir, bir yönetmenen haftanın 6 günü bu işe nasıl dayanabilir. Severek ölmeyelim. Sevrek çok daha güzel işler yapmak dileğiyle" diye konuştu.

HAYAT DEVAM EDİYOR YILIN DİZİSİ

Adını Feriha Koydum, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Hayat Devam Ediyor, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Umutsuz Ev Kadınları dizilerini yarıştığı 'En İyi Drama Dizi' kategorisinde ise ödül Hayat Devam Ediyor'a gitti. Ödülü Antalya Vali Vekili Recep Yüksel açıklarken ödülü almak için dizi ekibi sahneye çıktı.



EB,İL (SU) (FOTOĞRAFLI



--- KUTU ---

ÖDÜLLER

DRAMATİK TV YAPIMLARI

En İyi Dram Dizisi: Hayat Devam Ediyor

En İyi Gençlik Dizisi: Elde Var Hayat - Sınav

En İyi Dönem Dizisi: Muhteşem Yüzyıl

En İyi Komedi Dizisi: Yalan Dünya

Drama En İyi Erkek Oyuncu: Erdal Beşikçioğlu (Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi)

Drama En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Hüseyin Avni Danyal (Öyle Bir Geçer Zaman Ki)

Drama En İyi Kadın Oyuncu: Ayça Bingöl (Öyle Bir Geçer Zaman Ki)

Drama En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Meral Çetinkaya (Öyle Bir Geçer Zaman Ki)

Drama En İyi Yönetmen: Hayat Devam Ediyor (Yıldız Hülya Bilban)

Drama En İyi Senaryo: Muhteşem Yüzyıl (Meral Okay)

Komedi En İyi Erkek Oyuncu: Olgun Şimşek (Yalan Dünya)

Komedi En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Bartu Küçükçağlayan (Yalan Dünya)

Komedi En İyi Kadın Oyuncu: Demet Evgar (1 Kadın 1 Erkek)

Komedi En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Gupse Özay (Yalan Dünya)

Komedi En İyi Yönetmen: Yalan Dünya (Jale Atabey Özberk)

Komedi En İyi Senaryo: Leyla İle Mecnun (Burak Aksak)

Dizi Film En İyi Görüntü Yönetmeni: Muhteşem Yüzyıl (Ercan Özkan)

Dizi Film En İyi Sanat Yönetmeni: Muhteşem Yüzyıl (Nilüfer Giritlioğlu)

Dizi Film En İyi Müzik: Öyle Bir Geçer Zaman Ki (Nail Yurtsever, Cem Tuncer)

DRAMATİK YAPIMLAR DIŞI TV YAPIMLARI

Ana Haber Bülteni Sunucusu: Cem Öğretir

Çocuk Programı: Pepee

Ekonomi Sektör Programı: Finans Cafe

Güncel Sanat Programı: Gece Gündüz

Haber / Tartışma Programı: Haberaktif

Kadın Programı: Derya’nın Dünyası

Komedi Programı: Koca Kafalar

Kültür İçerikli Program: Üstün Dökmen'le Küçük Şeyler

Magazin Programı: Show Kulüp

Sağlık Programı: Doktorum

Sohbet Programı: Muhabbet Kralı

Spor Programı: Bizim Stadyum

Talk Show /

Müzik-Eğlence Programı: Disko Kralı

Bilgi / Kültür

İçerikli Yarışma Programı: Kim Milyoner Olmak İster

Şov İçerikli

Yarışma Programı: Survivor Ünlüler-Gönüllüler

Belgesel: Yüz Karası Değil Ekmek Parası