Yaklaşan yılbaşı gecesinin huzur ve güven içinde geçmesi için Antalya Emniyet Müdürlüğü il genelinde 3 binden fazla polisi görevlendirdi. Hemen hemen tüm polis teşkilatının ayakta olacağı yılbaşı gecesinde özellikle Cumhuriyet Meydanı için önlem alan güven timleri, kimi zaman Noel Baba, kimi zaman çöpçü, kimi zaman simitçi, seyyar satıcı, bazen de 'falcı kadın' gibi davranacak. Polis memurları için bu meslek gruplarının giydikleri kostümler hazırlandı.

Güven Timleri'ndeki polisler bugün Asayiş Şube Müdürlüğü önünde özel kostümleriyle basın mensuplarına poz verdi. Yılbaşı gecesinin olası suçlarından kapkaç için de önlemler alan polis, kapkaç olayında nasıl davranılacağını göstermek amacıyla kısa bir tatbikat ve gösteri sundu. Biri çantalı iki kadın polis memuru kaldırımda ilerlerken arkadan gelen kapkaççı rolündeki polisler bir anda kadın polisini çantasını alarak koşmaya başladı. Çığlıklar üzerine kimi simit tezgahından kimi ise ayakkabı boya tezgahından fırlayan polis memurları bir anda kapkaççıları etkisiz hale getirdi.

Bu çalışmanın günlerdir yapıldığını söyleyen Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Her şey yılbaşı gecesinde vatandaşlarımızın güvenliği için" dedi.



ÖE(SU/SS)