Sedir Mahallesi, Şarampol Caddesi üzerinde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Antalya Bölge Müdürlüğü'nün çatı katında, saat 08.00 sıralarında yangın çıktı. Çatının alev aldığını fark eden görevliler, hemen itfaiye ile polise bilgi verdi. Çatıda izolasyon amacıyla kullanılan yanıcı ürünler tutuşunca yangın genişledi. Bölge Müdürlüğü binası üzerinden yükselen alev ve siyah duman, kentin birçok noktasından görüldü.

Kısa sürede 15 ayrı ekiple gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, merdivenli araçların yardımıyla alevlere müdahale etti. Ancak alevler tüm çatıyı sardı ve yanan bölümler yere düşmeye başladı. Bu arada bina çevresinde bulunan araçlar da görevliler tarafından uzaklaştırılmaya çalışıldı.

LOJMANLAR VE MİSAFİRHANE TAHLİYE EDİLDİ

Yangın nedeniyle Bölge Müdürlüğü yerleşkesindeki lojmanlar tahliye edilirken, misafirhane bölümünde kalan Van'dan gelen depremzedeler de uyarıldı. Bölge Müdürlüğü'ne yaklaşık 100 metre uzaklıktaki misafirhanede bulunan Vanlı depremzedeler, balkonlarına çıkarak korku içinde söndürme çalışmasını izledi.

Sivil Savunma uzmanı olduğunu söyleyen Vanlı depremzede Sururi Avcı, "Çatıda başlayan alevler, rüzgarla ters döndü, itfaiyeyi yanılttı. O yüzden yangın hızla genişledi" yorumunu yaparken, Bölge Müdürlüğü'ndeki bazı görevliler de  "İtfaiye geç geldi o yüzden yangın bu kadar büyüdü" dedi.

Çalışmaları izleyen Antalya Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Ali Gökçöl, itfaiyenin zamanında geldiğini özellikle vurgulayıp, "Yangın başladıktan sonra haberim oldu, çıkış sebebini itfaiyeden öğreneceğiz. Çatı tamamen yandı ve alt katlara sıçramadan kontrol altına alındı. Antalya İtfaiyesi'nin büyük emeği var, Allahtan can kaybı yok. Tek yanan çatı. Depo yoktu. Tamamen kontrol altına alındıktan sonra tespit yapacağız" diye konuştu.

Bölge Müdürü Gökçöl, bahçedeki su vanalarından da itfaiye ekiplerine su takviyesi yapıldığını söyledi.

ARŞİV 2 YIL ÖNCE TAŞINMIŞ

Orman yangınları ile ilgili bir toplantı için Antalya Göynük'te olan ve yangın sonrası Bölge Müdürlüğü binasına gelen Orman ve Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan da yangınla ilgili bilgi aldı.

Antalya Bölge Müdürü olarak 3 yıl görev yaptığını söyleyen Kaşan, "Yangın çok üzücü. Biz 2 yıl önce çatıdaki arşivi başka bir yere taşımıştık, iyi ki taşımışız" dedi. Kaşan, eski mesai arkadaşlarına 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

ZARAR 150 BİN LİRA CİVARINDA

Binada elektrik tesisatındaki kısa devreden çıktığı tahmin edilen yangın yaklaşık 1.5 saat içinde kontrol altına alındı.

Bölge Müdürlüğü yetkilileri binanın 32 yıllık olduğunu açıklarken, ön tespitlere göre 150 bin liralık hasar meydana geldiğini belirtti.



Aİ(HA/COŞ)