ATSO'nun Ocak meclis toplantısında, Türkiye’de ilk defa yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi kutlandı.

ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı, Akdeniz Üniversitesi’nde gurur veren bir olayın yaşandığını belirterek, "Üniversitemiz, özellikle tıp alanında tüm dünyada ses getiren önemli başarılara imza atıyor. Kısa süre önce çift kol nakli yapan ekibe bir takdir plaketi vermiştik. O gün ne kadar doğru bir şey yaptığımızı şimdi anlıyoruz. O gün verdiğimiz plaket küçük bir takdirdi ve bugün dünya çapında ne kadar büyük başarılara imza atıldığını görüyoruz. Sayın Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi Türkiye’de ilk defa yüz hakli ve aynı anda iki kol nakli ile yine üniversitemizi ve Antalyamızın adını tüm dünyaya duyurdu. ATSO Meclisi olarak kendilerini tebrik ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

GURUR VERİCİ

Antalya’da gurur duyulacak bir üniversite, tıp fakültesi ve öğretim görevlisi olduğunu belirten ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, yapılan işin öyle sıradan bir iş olmadığını söyledi. Çok ciddi donanım, organizasyon ve altyapının gerekliliğinden bahseden Budak, “Bunlar bizim üniversitemizde var. Antalya’nın dünyaya duyurulması işte böyle markalar ve bilimsel uygulamalarla olur. Çok büyük bir başarı. Yürekten, candan kutluyorum” dedi.

ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Bu olayda organ bağışının ne kadar önemli olduğunun görüldüğüne dikkat çeken Budak, "Her şey var, bilgi, birikim ve teknik altyapı ve uzun sürse organ bağışı için beklenildi. Bu duyarlılığın artırılması için bir kampanya başlatıyorum ve öncelikle ben kendim organlarımı bağışlamak istiyorum” dedi. Budak, meclis üyelerinden organ bağışı kampanyasına katılmalarını isteyerek, "Bu kampanyayı birlikte başlatıp Antalya’ya, Türkiye’ye yayalım" dedi.

ATSO Meclisi hayatını kaybeden KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.