Nevruz nedeniyle izinsiz gösteri yapmak isteyen bir grup BDP'li, saat 20.00 sıralarında Kepez İlçesi Şafak Mahallesi'nde toplandı. Mahallede bulunan 'Hill Star Marina' isimli kayık imalathanesi önünde toplananlar işyeri önünde bulunan 2 tekneyi sokak ortasına taşıyarak yaktı. Ardından çevredeki işyerlerini taşlamaya başlayan gruba polis müdahale etti. Ara sokaklara kaçan grupta bulunanlar buralardan kendilerini kovalayan polis panzerlerini taşladı. Gece geç saatlere kadar süren gerginlik esnasında tekneyi yakıp polisi taşlayan 9'i 18 yaşından küçük 18 şüpheli gözaltına alındı. Yaşı küçük göstericiler Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

POLİS YOĞUN ÖNLEM ALDI

Diğer yandan BDP İl Başkanlığı'nın Nevruz kutlamasını bugün yapmak istemesine izin verilmedi. Kutlamaların yarın yapılması yönündeki İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine uyulmasını isteyen valilik, izinsiz gösteri yapıldığı takdirde müdahale edileceğini bildirdi. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 1250 polis, olası izinsiz gösteriye karşı önlem aldı.

PARTİ MİTİNGDE KARARLI

BDP İl Başkanı İhsan Nergis, Karatay Lisesi yanındaki miting alanında nevruz kutlaması yapacaklarını söyledi. Nevruz kutlaması için Antalya Valiliği’nden 3 Mart’ta izin talep ettiklerini ve 12 Mart’ta da kabul edildiğini ifade eden Nergis, iznin 16 Mart’ta da İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda kaldırıldığını söyledi.

VALİDEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da saat 00.12'de sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, "Bugün ilimizde yapılmaya çalışılan Nevruz kutlaması, izinsiz ve yasadışıdır. Hem kendinizin hem de toplumumuzun huzuru için lütfen sağduyu" diye yazdı.



SK(SU/İD)