Kaleiçi Yat Limanı'ndaki tekne sahipleri, sıcak ve güneşli havalarla birlikte peş peşe tura çıkmaya başladı. 4 aydır sezonun açılmasını beklediklerini söyleyen Antalya 200 Nolu Yatçılar ve Yelkenciler Kooperatif Başkanı Ahmet Dursun, bu yıl turizm sezonuna iyi başlangıç yaptıklarını aktardı. Acentelerle yaptıkları anlaşmalarla birlikte bu yıl 2 milyona yakın turisti tura çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Ahmet Dursun, "Burada faaliyet gösteren 47 ticari yat var. Hem yerliye, hem de yabancıya hitap ediyoruz. Hafta sonu genelde yerli vatandaşları, hafta içi de turistleri taşıyoruz" dedi.

PROJEDEN MEMNUNUZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yat limanına ilişkin proje çalışmaları bölge esnafında sıkıntı yaratsa da projenin tamamlanmasıyla yat limanının bambaşka bir görünüme bürüneceğini ve bu durumun işlerini olumlu etkileyeceğini aktaran Ahmet Dursun, "1985 yılından beri buraya bir çivi dahi çakılmamış. Proje tamamlandığında hep beraber açacağız. Ufak tefek sıkıntılar olur, ama bunları normal karşılıyoruz. Yaklaşık 1.5 ay sonra biteceğini söylüyorlar. Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı yat limanlarından biri olacak" diye konuştu.

ESNAF PROJENİN BİTMESİNİ BEKLİYOR

Kaleiçi Yat Limanı Kalkındırma Derneği (KALYADER) Başkanı Ömür Kuşçalar ise belediyenin tadilat çalışmalarını bir an önce bitirmesini beklediklerini kaydetti. Kuşçalar, "Tadilatlardan dolayı esnafımızın sıkıntısı var. Ama belediyeden çalışmaların yaz sezonuna kadar bitirileceği bildirildi. Böyle güzel bir projenin sorunları da olacaktır. Bütün esnaf arkadaşlarımız da bunu biliyor. Projenin tamamlanmasıyla sıkıntılarımız da bitecektir" diye konuştu.