Hava sıcaklığının 37, deniz suyu sıcaklığının ise 29 derece ölçüldüğü Fethiye plajlarında bayram bereketi yaşanıyor. Bayram tatilini Fethiye'de geçiren tatilciler, kavurucu sıcaklarda kendini sahillere attı. Ölüdeniz'deki Belcekız Plajı sezonun en hareketli günlerinden birini yaşarken plajda atım atacak yer kalmadı. Tatilciler, ramazan ayının ardından denize girmenin keyfini yaşarken, sıcak hava ve güneşin tadını çıkardı. Kimi tatilciler denize girerken, kimileri de sahilde sere serpe güneşlendi.

Kelebekler Vadisi'ni görmek için Fethiye'ye gelen tatilcilerden Özden Özdemir, süper bir hava ve denizle karşılaştıklarını söyledi.

Tatil için Fethiye'yi seçen Burcu Dereli ise "İstanbul'dan çıkışım trafik yüzünden uzun sürdü. Sabah yamaç paraşütü yaptım. Gerçekten harikaydı. Deniz ise eşsiz" diye konuştu.

GÖKYÜZÜNDE BAYRAM TRAFİĞİ

Fethiye'nin eşsiz plajlarında bunlar yaşanırken, gökyüzünde de yamaç paraşütlerinin oluşturduğu renk cümbüşü vardı. Babadağ, 1700 metre pistinden atlayış yapan yamaç paraşütü tutkunları, gün boyu Belcekız Plajı'na iniş yaptı. Yollarda olduğu gibi gökyüzünde de paraşütçülerin oluşturduğu yoğun trafik gözlerden kaçmadı.

KEMER CIVIL CIVIL

Türkiye'nin tatil cenneti Antalya sahillerindeki yoğunluk Fethiye sahillerini aratmıyor. Hava sıcaklığının 34, deniz suyu sıcaklığının 27 derece kaydedildiği Kemer'de tatilciler sahillere akın etti. Akdeniz'in turkuvaz sularında kulaç atan, kumlarında güneşlenenler günün keyfini çıkardı.

HAVUZ VE PLAJLAR DOLDU

Alanya'da ise ilçenin dünyaca ünlü plajları Kleopatra ve Damlataş, yerli ve yabancı tatilcileri ağırlıyor. Hava sıcaklığının 36, nem oranının yüzde 40 olarak ölçüldüğü ilçede serinlemek isteyen yerli ve yabancı turistler, havuzlara ve plajlara akın etti. Deniz suyu sıcaklığının 30 dereceye yükseldiği ilçede, Damlataş ve Kleopatra plajları sabah saatlerinden itibaren serinlemek isteyen tatilcilerle doldu. Günü otellerinde geçirmeyi tercih eden tatilciler ise havuza girip serinledi.

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre ilçede hava sıcaklığı hafta sonuna kadar aynı seviyede olacak, ancak nem oranı artacak.



ET(HA/BT)