Anadolu'da kurulan uygarlıklara ait tarihi eserlerin 25'te 1 oranında küçültülmüş minyatürlerinin sergilendiği Antalya Minicity, yerli ve yabancı tatilcilerin uğrak yeri oldu. Dünyadaki 18 minyatür parktan biri olan Antalya Minicity'de turistler, dünyanın 7 harikası arasında sayılan Zeus Sunağı ile Halikarnas Mozolesi, Edirne'deki Selimiye Camisi, Van'daki Akdamar Kilisesi, Trabzon'daki Sümela Manastırı, İstanbul'daki Sultanahmet Meydanı ve Antalya'daki Aspendos Antik Tiyatrosu'nun da yer aldığı 84 tarihi eseri görme fırsatı buluyor.

Konyaaltı Sahili'nde 55 bin metrekare alana ve 1800 metrelik yürüyüş parkuruna sahip Antalya Minicity'de, sesli anlatım sistemiyle turistler, Türkiye'nin dört bir yanındaki tarihi eserler hakkında bilgi sahibi de oluyor. Her bir eser minyatürünün yanında yer alan sistemle turistlere Türkçe, İngilizce, Rusça, Almanca ve Arapça dillerinde 1 dakikalık bilgi aktarılıyor. Eserlerin bulunduğu yer, yapılış tarihi, kim tarafından yapıldığı ve tarihsel süreci hakkında bilgi verildiği sesli anlatım sistemiyle turistler Anadolu uygarlıklarına ait eserleri tanıyor.

YILIN İLK 5 AYINDA 38 BİN 522 ZİYARETÇİ

Turistlerin gördükleri eserin öyküsünü dinleyerek Anadolu uygarlıklarında zaman yolculuğu yapma fırsatı bulduğu Antalya Minicity'i bu yılın ilk 5 ayında 7 bin 926'sı yabancı 38 bin 522 kişi ziyaret etti. Antalya Minicity'i geçen yıl da 90 bin 236 kişinin ziyaret ettiği belirtildi. Antalya Minicity'nin işletmeci firması olan Antepe'nin Genel Müdür Yardımcısı İlker Deniz Sayın, bu yıl sonuna kadar 100 bin ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Sayın, teknik aksaklık nedeniyle uzun süredir kullanılmayan sesli anlatım sisteminin yenilendiğini ve 5 farklı dilde anlatım yapan yeni cihazların itibaren kullanılmaya başlandığını aktardı.