Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, uzun süredir takip ettiği bir suç örgütüne yönelik geçen çarşamba sabahı operasyon düzenlemişti. Antalya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta yapılan eş zamanlı baskınlarda liderliğini Hanifi O.'nun yaptığı iddia edilen 20 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 7'si polisteki sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Aralarında Antalya Barosu avukatlarından A.T.'nin de bulunduğu 13 kişi ise 3 gün süren sorgularının ardından suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak ve üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında tefecilik, şantaj, tehdit, darp ve zorla senet imzalatmak suçlarının aralarında yer aldığı 20 olaya karıştıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda çek ve senet, kimlere ne kadar faizle ne kadar para verildiğini gösteren ajandalar, 1 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği ile çeşitli dokümanlar ele geçirilen şüpheliler, nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polisin olayla ilgili yaptığı soruşturmanın ise sürdüğü açıklandı.