6 yıl önce meydana gelen olaydan sonra Sivas'a göç eden ailesinin yanında olduğu DHA ekibi tarafından ortaya çıkarılan ve bugün 19 yaşında olan ve Kız Meslek Lisesi'nde okuyan E.Y., konunun gündeme gelmesinin ardından ailesiyle birlikte oturduğu evden ayrılarak bilinmeyen bir adrese gitti. E.Y.'nin annesi Gülay Y. ve babası Osman Y.'nin özel bir televizyon kanalında dün canlı yayına katılmasından sonra, programın konuklarından Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli'nin psikolojik destek vermek için yapılan teklif üzerine E.Y. bugün uçakla İstanbul'a gitti.

Bilet bilgileri son ana kadar gizli tutulan ve bu sabah Sivas Havaalanı'na yanında 3 kişiyle birlikte gelen E.Y., DHA muhabirlerinin sorularını yanıtsız bıraktı. Bilet işlemlerini yaptırdıktan sonra bir süre bekleyen E.Y. daha sonra güvenlik kontrolünden geçerek tek başına uçağa bindi.

E.Y.'nin İstanbul'da yakınları tarafından karşılanacağı öğrenildi.  E.Y.'nin üzgün ve moralinin bozuk olduğu görüldü. E.Y.'nin iki gün psikolojik destek göreceği öğrenildi.
 
EA,HY(EA/AAA)