Muratpaşa Camisi önünde toplanan yaklaşık 40 TGB üyesi, adaleti temsilen beyaz bez giydirdikleri kızın eline ayrıca bir terazi verdi. Aynı bezden kızın başına da geçiren TGB üyeleri, slogan atarak yürümeye başladı TGB'liler Attalos Heykeli önüne geldiklerinde, TGB İl Başkanı Murathan Demirkıran basına açıklama yaptı. 18 Mart'ın Cumhuriyet devriminin ilk adımı olduğunu söyleyen Demirkıran, şöyle dedi:

"Bizler biliyoruz ki; bu zafer aydınlık Türkiye'nin kurulmasındaki ilk adımdı. Bugünkü iktidar sahipleri 29 Ekim'lere, 19 Mayıs'lara, Gençliğe Hitabe'ye,18 Mart'a da saldırmaktadır. Aydınlık bağımsız bir Türkiye için mücadele eden Mehmetçiklerimize saldırmaktadır. AKP iktidarının nasıl bir zihniyet olduğu ortadadır. Milli değerlerimize saldırmaları bizleri şaşırtmıyor" dedi.

Kubilay'ın başını kesen, 1993'te 35 aydını yakarak öldüren zihniyetin bugün iktidar sahibi olduğunu öne süren Murathan Demirkıran, şöyle dedi:

"Bugün Türkiye'nin geldiği durum apaçık ortadadır. Adalet bitmiştir. Madımak davasının zaman aşımına sevinen bir başbakana sahibiz. Seviniyorlar, çünkü 35 canı yakanlar bugün AKP iktidarının içerisindedir. Madımak insanlık suçudur. İnsanlık suçu işliyorlar. AKP ayrıca, 4+4+4 modeliyle bize gerici, bölücü, ırkçı eğitimi dayatmaktadır. Çocuk yaşta işçiler, gelinler önümüze sunmuştur."

Açıklama ardından TGB İl Başkanı Demirkıran, boynunda AK Parti amblemi bulunan genci işaret ederek, "Arkadaşlar zanlıyı getirelim. Bu kefen değildir. Ak Parti'nin kefeni Amerikan bezidir. Amerikan bezlerini onların kafasına geçirelim" diyerek, alkışlayanların bu görüntüyü yuhlamasını istedi. Daha sonra adaleti temsil eden kızın başındaki beyaz bez parçası alınarak, üzerinde AK Parti'nin logosu sarı ampul asılı gencin kafasına geçirildi. 



SE(HA/İD)