Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi çıkışında yaptığı açıklamada, olayın adi bir vaka olduğunu söyledi.

Saldırgan Çağrı Danışman'ın aslen Burdurlu olduğunu, 2009 yılında şizofren raporu aldığını belirten Vali Altıparmak, "Tedavisi devam ediyormuş. Olayda pompalı tüfek ve tabanca kullanılmış. Olayın nasıl olduğu, daha sonra detaylandırılacak. Şehitler için tören yapılacak, bunun zamanı daha sonra bildirilecek" dedi.

Vali Altıparmak, saldırganın pompalı tüfekle ilk polis memurunu şehit edip onun beylik tabancasını alarak diğer 2 polis memurunu şehit ettiği yönündeki soruya, "Bunları daha sonra detaylandıracağız, emniyet müdürümüz açıklar" karşılığını verdi.

Vali Ahmet Altıparmak, şizofren olduğu için tek başına hareket ettiğini düşündüklerini, saldırgana yardım ettiği söylenen 1 kişi olduğunu varsaydıklarını, ancak netleştiremediklerini kaydetti.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Vali Altıparmak, şehitlerin kimliklerini de Konya nüfusuna kayıtlı 30 yaşındaki Mehmet Çolak, yine Konya nüfusuna kayıtlı 34 yaşındaki Abdullah Bülbül ve Burdur nüfusuna kayıtlı 45 yaşındak Mustafa Kılınç olduğunu açıkladı. Şehit edilen polis memurlarının, motosikletli asayiş ekiplerinde görev yaptığı açıklandı.

 

DHA (SU/RT)