Antalya'da Eğitim-İş Şubesi'ne üye öğretmenler, 12.30'da başlayan öğle mesaisinden yarım saat önce Büyükşehir Belediyesi önünde toplanmaya başladı. Buradan Kalekapısı'na doğru yürüyüşe geçen öğretmenlere siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve çeşitli sendikalar da destek verdi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eylemde öğrenciler de öğretmenleriyle birlikte yer aldı. Eyleme katılan öğrenciler, 'Tayyip Amca Tasarruflu Ol Her Yıl Yeni Kitap Basma' ve 'Dört Dörtlük Çoçuk İşçiliğine Hayır' yazılı dövizler taşıdı.

Kalekapısı'nda grup adına açıklama yapan Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, 12 yıl kesintili zorunlu eğitim yasasının bir yıkım yasası olduğunu savunarak, yasanın hazırlık sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın dahi yok sayıldığını öne sürdü. İktidarın tüm itirazlara kulağını tıkadığını kaydeden Şube Başkanı Balık, tasarının yasalaşması halinde mektep- medrese ikileminin yeniden yaratılacağını savundu.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Mehmet Balık, "AKP iktidarının bilimsel, demokratik, laik ve kamusal eğitimi yok sayarak gerileştirmesine ve piyasalaştırmasına karşı geleceğimize, iş güvencemize, ülkemize ve emeğimize sahip çıkmak için üretimden gelen gücümüzü kullanıyor, iş bırakıyoruz" diye konuştu.

Öğretmenlerin eylemi, öğle mesaisinin bitimi olan saat 13.30 sıralarında sona erdi.



EB(SU/CK)