Antalya'nın Lara semtindeki Kundu'da ormanlık alana düşen microlight kazasında ölen Alman turist Mark Pareks'in havadayken kalp krizi geçirdiği ileri sürüldü. Pilot Yusuf Karaoğlu'nun Mark Pareks'in rahatsızlandığını fark etmesi üzerine havalandığı yere dönme kararı aldığı, 90 derecelik açıyla dönüş yaptığı sırada microlight'ın kontrolünü kaybederek düşürdüğü üzerinde duruluyor. 112 Acil Çağrı Merkezi ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, microlight havadayken herhangi bir telefon almadıklarını, ilk ihbarın saat 13.15'te migrolight düştükten hemen sonra bir kişi tarafından "Sahil kenarına zirai ilaçlama uçağı düştü" olarak yapıldığını bildirdi. Olay yerine gelen Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Cengiz de incelemelerde bulundu.

HAVADAN FOTOĞRAF ÇEKECEKTİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Başmüdürü Osman Serdar, microlight türü uçakların çok düşük seviyede uçtuklarını belirterek, "Havada bir tehlike atlatması halinde o seviyeden bizim kuleyle irtibat kurması zor. Duyuramaz kendisini. Kalkmadan önce uçuş planı doldurup kuleye bildiriyorlar. Yusuf Karaoğlu da uçuş planını bildirmiş ve genel havacılık hizmeti vermek amaçlı kalktığını belirtmiş. Arkasındaki Alman Mark Pareks'in de fotoğraf çekme amacıyla migrolight'ta bulunduğunu öğrendik" diye konuştu.

VATANDAŞ KÜREKLE KUM ATTI

Microlight'ın sahil kenarındaki çam ağaçlarının olduğu alana düştüğünü göre Lara sahilinde bulunanların yardıma koştuğu ortaya çıktı. Kaza yerine gelenlerin küreklerle yanan migrolight motorunun üzerine kum attığı anlar bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

EŞİ GÖRÜNTÜ ALINMASINA KIZDI

Microlight kazasında ölen Yusuf Karaoğlu'nun eşi Gülseren Karaoğlu, olay yerinde gözyaşlarına boğuldu. Eşinin kaza yaptığı yerin medya mensuplarınca görüntülenmesini istemeyen Gülseren Karaoğlu, "Bizim acımız bize yeter. Lütfen çekmesinler" diye polise yalvardı.

RADARDA TESPİT EDİLEMİYOR

Antalya Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Gülseren Karaoğlu'na ait microlight tipi özel uçağın öğle saatlerinde Güzeloba Mahallesi Teztur arkası Aydın Sokak'tan hobi amaçlı havalandığı belirtilerek, "150-200 metre havalandıktan sonra aynı bölgede ormanlık alana düşmüştür. Bu tür uçaklar alçak uçuşta olması nedeniyle radardan tespit edilememektedir. Uçağın pilotu Yusuf Karaoğlu ve Alman turist Mark Pareks hayatını kaybetmiştir" denildi.