Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu tarafından Antalya'nın ilçelerinde hidroelektrik santralinin yapılmasına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Kazım Özalp Caddesi'nde gerçekleştirilen yürüyüşe hidroelektrik santral yapılacak bölgelerde yaşayan köylüler ve bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri katıldı.

Yürüyüşe katılanlar, 'HES istemiyoruz', 'HES değil adalet istiyoruz' yazılı döviz taşıdı. Attalos Heykeli'ne kadar yürüyen platform üyeleri adına Gümüşdamla Köyü Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Üyesi Mehmet Özkan basın açıklaması yaptı. Özkan, Gazipaşa'nın Çığlık Köyü ve Manavgat'ın Gençler Köyü'nde hidroelektrik santrali yapılmaması için açılan davada mahkemenin süre aşımı nedeniyle ret kararı verdiğini anlattı.

Mahkemenin siyasi bir karar verdiğini öne süren Özkan, Gençler Köyü'nde hidroelektrik santralini işletecek firmanın köylülerin arazilerini terk etmeleri için çaba gösterdiğini söyledi. Özkan, Akseki'nin Gümüşdamla Köyü, Manavgat'ın Gençler Köyü, Gazipaşa'nın Çığlık Köyü ve Gündoğmuş'un Köprülü ile Kayabükü Köyü'nde yapılacak hidroelektrik santrali için şirketlerin ruhsat almamasına rağmen inşaat çalışmalarına başlandığını iddia etti.

Hidroelektrik santral yapılacak bütün bölgelerde vatandaşların mahkeme yoluyla itiraz ettiğine değinen Özkan, "Bizlere bu zulmü reva görenleri asla unutmayacağız. Dünyada suyun özelleştirildiği ülkelerde insanların temiz içme suyuna nasıl muhtaç hale getirildiğini biliyoruz" diye konuştu.

Yürüyüşe TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Vahap Tuncer ile Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu Sözcüsü Birsen Tanyeri de katıldı.