Olay dün gece yarısı Kepez İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan 43 yaşındaki Ali Demirbilek'in işlettiği Varsak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin lokalinde meydana geldi. Dernek binasına gelen 45 yaşındaki Cengiz Ç., 23 yaşındaki Ömer Ç., 28 yaşındaki Kaya T. ve aynı yaştaki Murat Y., yemek yedikten sonra hesap ödemek istemedi. "Bundan sonra bizi burada para ödetmeden misafir edeceksiniz. Yeni açılan yerler bize böyle güzellikler yapar" diyen 4 kişinin talebini, çalışanlar işletmeci Ali Demirbilek'e iletti.

Demirbilek, "Biz yıllardır bu işi yapıyoruz. Kimseye haraç vermedik, vermeyiz" diyerek 4 kişiyi dernek binasından kovdu. Bunun üzerine çıkan tartışmada iddiaya göre Cengiz Ç. yanında bulunan bıçağı çıkararak Demirbilek'e rastgele saplamaya başladı. Kanlar içerisinde yere yığılan işletmeci Demirbilek olay yerinde öldü, şüpheliler ise kaçtı.

Gece boyunca çalışma yapan polis 4 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler Cengiz Ç., Ömer Ç., Kaya T. ve Murat Y. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

Polisin yaptığı araştırmada şüphelilerin başka işyerlerine de aynı yöntemle bedava yiyip içtikleri belirlendi.



SK(SU/SS)