5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yasa tasarısı, birçok hayvanseveri sokağa döktü. Antalya'da yaklaşık 2 bin hayvansever, kapalı yolda bir araya geldikten sonra Attalos Heykeli'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Eyleme katılanların birçoğu evcil hayvanlarıyla, büyük kısmı da yüzlerini hayvan figüründe boyayarak yürüyüşe katıldı.

'Hayvanlara yönelik ölüm yasasına ses ver' yazılı pankart ve 'Tanrıdır can veren yasadır yok eden', 'Onları yok etme', 'Hayvan hakkına saygı' yazılı dövizler taşıyan grup, yürüyüş boyunca sloganlar atarak değişiklik yasa teklifini protesto etti.

Attalos Heykeli önüne gelen grup adına Antalya Hayvan Dostları Derneği Başkanı Jale Ünsal, basın açıklamasını okudu. Milletvekillerine seslenen Ünsal, "Önce vicdanınızı dinleyin, sonra bizi. Tasarıda doğal hayat parkları oluşturulacağı ve hayvanların buralara yerleştirileceği belirtiliyor. Kediler ve köpekler evcil hayvanlardır. Binlerce yıldır insanlarla birlikte yaşamışlardır. Barınaklarda gözlerden uzak yaşamak zorunda kalan hayvanlar nasıl sahiplendirilecek? Sunulan tasarıda hayvanlara eziyet etmek yasaklanmaktadır. Doğal hayat parklarında hayvanlar bütün bu olumsuzlukları yaşayacaklar" diye konuştu.

Grup, konuşmanın ardından bir süre daha sloganlar attıktan sonra dağıldı.



ÖE(HA/SS)