Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Emin Pehlivan, Antalya Havalimanı ile şehiriçi arasındaki ulaşımı sağlayan HAVAŞ seferlerinin UKOME Genel Kurulu tarafından 'belgesiz yolcu taşıdığı' iddiasıyla 16 Şubat günü durdurulan seferlerinin Pazartesi günü yeniden başlayabileceğini söyledi. Daire Başkanı Pehlivan, firmanın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan aldığı yolcu taşıma iznine bağlı olarak gerçekleştirdiği yazılı güzergah talebinin geçen Pazartesi günü toplanan UKOME Genel Kurulu'nda görüşüldüğünü belirterek, "Kendilerine bir güzergah belirlerdik" dedi.

Daire Başkanı Pehlivan, söz konusu kararın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın onayının ardından HAVAŞ'a en geç pazartesi günü iletilip, seferlere başlanabileceğini bildirdi. Emin Pehlivan, HAVAŞ seferlerinin ücretleri konusunda bir karar almadıklarını, ücretin Karayolu Taşıma Kanunu uyarınca düzenleneceğini kaydetti.

18 kamu kurumunun katılımıyla oluşturulan UKOME Genel Kurulu'nun, 2 araçla 24 saat yapılan HAVAŞ seferleri için belirlediği yeni güzergah sadece çevre yollarından geçiyor. HAVAŞ otobüsleri, kent merkezine uğramadan Antalya'yı doğu- batı istikametinde kat eden Gazi Bulvarı ve Sakarya Bulvarı'ndan geçerek şehirlerarası otobüs terminaline ulaşacak. HAVAŞ'ın yolcu taşımasına izin verilen hattın uzunluğu 15 kilometre oldu. Kent merkezine gitmek isteyen havalimanı yolcuları ise 1.75 TL'ye çalışan Büyükşehir Belediyesi'nin otobüslerini tercih edecek.

Büyükşehir Belediyesi'nin 'belgesiz' olduğu gereçkesiyle durdurduğu HAVAŞ'ın iptal edilen hattı ise yaklaşık 30 kilometre uzunluğundaydı. Havalimanından Aspendos Bulvarı'nı takip ederek Mevlena ve Meydan kavşaklarından kent merkezine ulaşan HAVAŞ, Antalyaspor Kavşağı'ndan Akdeniz Üniversitesi Kampüsü gibi Antalya'nın önemli toplanma alanlarını geçerek otobüs terminaline ulaşıyordu. HAVAŞ, otogardan havalimanına yaptığı seferlerde ise kentin batı ilçelerinin Konyaaltı'ndan bulunan otobüs durağından başlayıp Konyaaltı'ndan Antalya Valilik binasının önünden geçen güzergahı kullanıyordu. HAVAŞ bu güzergahlar için kent merkezinde biri Migros Alışveriş Merkezi'nin otoparkı bir diğeri kentin tam merkezindeki Yavuz Özcan Parkı'nda oluşturulan cepte toplanma alanları oluşturmuştu.


EB(SU/SS)