Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Kesintili 4+4+4 sistemi'ne karşı Antalya'da Eğitim İş Sendikası üyesi öğretmenler 27 Mart, Eğitim Sen üyesi öğretmenler de 28 ve 29 Mart 2012 tarihlerinde greve gitmişti. İki sendikadan bin 200 öğretmenin katıldığı grevler sonrasında Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, greve katılan öğretmenlere yönelik okullarında inceleme başlatıldı. Müfettişler tarafından tek tek dolaşılan okullarda, her sınıftan 5'er 10'ar öğrenciye sınıflarında ya da kütüphanelerde, 'Öğretmeniniz size grevin olduğu gün okula gelmeyin dedi mi' diye sordukları belirtildi.

28-29 Mart 2012 tarihlerinde 4+4+4 eğitim sistemine karşı 2 günlük grev yaptıklarını belirten Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez, grevle ilgili soruşturma açamayan milli eğitim müdürlüğünün öğrenci velilerini ve öğrencileri sorgulayarak Eğitim Sen üyeleri hakkında eğitim ve öğretimi engellenmekten soruşturma açmak istediğini söyledi.

Yüzlerce veli ve öğrencinin sınıflarda toplanılarak öğretmenleri aleyhinde ifade vermelerinin istendiğini savunan Nurettin Sönmez, İşitme Engelliler Okulu'nda dahi tercüman aracılığıyla öğrencilerin sorgulandığını öne sürdü. Sönmez, öğretmenlerle veli ve öğrencilerin karşı karşıya getirildiğini ve açılan soruşturmalarla 'kınama'dan 'memuriyetten men'e kadar birçok ceza istenildiğini söyledi.

Eğitim İş Sendikası olarak 27 Mart'ta iş bırakma eylemi yaptıklarını belirten Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık ise iki sendikadan toplam bin 200 öğretmen hakkında eğitim-öğretimi engellendikleri gerekçesiyle inceleme başlatıldığını kaydetti.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın izinde olması nedeniyle yerine vekalet eden Mehmet Karakaş ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.



MÇ(SU/RT)