Turizmde deniz- kum- güneş üçlüsünde zirveyi yakalayan Antalya’da golf, kongre, spor, av, yayla, sağlık gibi alternatif turizm modellerine bir yenisi eklendi. 'Eğitim Turizmi' olarak adlandırılan bu yeni model, Antalya’da 2006’da doğdu. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Antalya International College of Tourism (Uluslararası Turizm Koleji), Rusya ve Kazakistan ağırlıklı olmak üzere bu bölgedeki ülkelerden öğrencilere özel statüde turizm eğitimi veriyor ve mezun ettiği gençler Antalya'daki beş yıldızlı otellerde görev alabiliyor.

Bugün 150 öğrencisi bulunan College of Tourism'in Müdürü Victor Bikkenev, Rusya ve Kazakistan ağırlıklı olarak öğrenci getirdikleri turizm kolejinde önümüzdeki eğitim- öğretim sezonu için 11 ülke ile daha yeni anlaşmalar yapıldığını söyledi. Bikkenev, Hindistan, Pakistan, Nijerya, Bangladeş, Srilanka, Avustralya, Nepal, Gana, Kamerun, İngiltere ve Lübnan’dan gelecek öğrencilere Antalya’da turizm eğitim verileceğini açıkladı.

Eğitim turizminde bir öğrencinin okul giderleri, konaklama, beslenme ve diğer birçok kalemdeki yıllık harcamalarının tutarı ise 20 bin dolar olarak açıklayan College of Tourism Müdürü Victor Bikkenev, başta ABD, Kanada gibi ülkeler olmak üzere dünyada farklı ülkelere eğitim amaçlı giden öğrenci sayısının çok olduğuna ve bu yönde elde edilen gelirin önemine dikkat çekti.

Ayrıca, yaz döneminde Kanada'da liderlik ve dil eğitimi veren bir kurum, ABD, Avrupa ve Kanada'dan oluşan 150 kişilik öğrenci grubunun yaz kampını Antalya'da yapacak. Öğretmenlerin Kanada'dan geleceğini de anlatan Victor Bikkenev, Temmuz ayında bir ay sürecek bu yaz kampı niteliğindeki eğitimler çerçevesinde Antalya, Isparta ve Burdur'a yönelik kültürel gezilerin de yapılacağını söyledi.