Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen pazartesi sabahı, aralarında 3 avukat ve 2 mübaşirin de bulunduğu 11 kişinin ev ve işyerlerine baskın düzenledi. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık yapmak' ve 'Rüşvet' suçlamalarından gözaltına alınan 1'i kadın, 11 şüphelinin sorguları önceki gece yarısı tamamlandı. Suç örgütü üyesi oldukları iddia edilen Antalya Barosu avukatları İ.K., M.Ö.K. ve M.S.; mübaşirler C.Ö. ve E.K.; çete lideri olduğu ileri sürülen R.E., eşi ve yardımcısı Y.E.; diğer şüpheliler M.D., T.K., M.Ö. ve V.Ş.Ö. dün adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, şüphelilerden T.K. ve M.Ö.'yü serbest bırakırken, diğer 9 şüpheliyi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Gece geç saatlere kadar süren mahkemede çete lideri olduğu ileri sürülen R.E., eşi Y.E. ile M.D. tutuklandı. 3 avukat ve 2 mübaşirin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

1 MİLYON LİRALIK VURGUN İDDİASI

Şüphelilerin, 15 kişiyi iş bulma vaadiyle ya da hem yerel Antalya mahkemeleri hem de Yargıtay'da bulunan sözde kendilerine yardımcı olan hakim ve savcılar aracılığıyla dosyalara lehte karar çıkartmak ve verilmemesi gereken evrakları alma vaadinde bulunarak, sahte belge düzenleyip dolandırdığı öne sürüldü. Şüphelilerin ayrıca, Yargıtay'da bulunan bir davadan lehte karar çıkarmak için bir müştekiden 300 bin lira aldıkları, Akdeniz Üniversitesi'nde işe başlatmak için C.G. adlı kızın babasından 5 bin lira aldıkları ve toplamda yaklaşık 1 milyon liralık vurgun yaptıkları iddia edildi.



SK(SU/CK)