Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan Antalya Tabip Odası üyeleri, hekimlere son dönemlerde yapılan saldırıları kınadı. Hastane bahçesindeki basın toplantısında konuşan Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Nejat Ergün, "Hekimlik mesleği severek yapılırsa anlam kazanır. Zorunluluktan dolayı yapılan görev belki dışarıdan fark edilmez ama bir ayağı kırık sandalye gibidir, ne zaman devrileceği kestirilemez” dedi.

BAKAN'A İSTİFA ÇAĞRISI

Doktorlara yönelik şiddetin engellenmesi hususunda bir kanun çıkarılmadığını söyleyen Dr. Ergün, “Üstelik eskiden memurun bir düğmesini koparmak altı aydan başlardı, 'halkımız artık hakkını arıyor' diyerek bunu kaldırdık. Hekimlerle halkı karşı karşıya getiren vıcık vıcık popülizm kokan demeçleri ve hastanelerde güvenlik önlemlerine yönelik hiçbir tedbir aldırmaması nedeniyle Sağlık Bakanı'nı istifaya davet ediyoruz. Gaziantep'teki menfur olayı şiddetle protesto ediyoruz” diye konuştu.

Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Nejat Ergün, Türk Tabipler Birliği olarak yarın Türkiye’de iş bırakma eylemi yapılacağını hatırlattı.