CHP il binası önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik partili, Onuncu Yıl Marşı ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen CHP'lilere çevredekiler de alkışlarla destek verdi. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganları atan CHP'liler, yaklaşık yarım saat süren yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı.

'BU YASAKLARI HANGİ ZİHNİYET KOYAR'

Burada bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Devrim Kök, "Anadolu coğrafyasında kardeşlik vardır, dostluk vardır. Burada bizi biz yapan değerler vardır. Bunlardan bir tanesi de bayramlardır. Biz bayramlarımızı milli bayramlar, dini bayramlar diye ayırmıyoruz. Bayramlarımızın tümü bizim için kutsaldır. Bugün varoluş sebebi olan Ata'sının huzuruna gidip minnet borcunu ona göstermek isteyen Türk halkına bu yasaklamaları hangi zihniyet koyar acaba? Biz bundan sonra tüm Atatürkçüleri bayramlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz. Yasalar bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ile aramıza giremeyecek" diye konuştu.

ANITA ÇELENK KOYDULAR

İl başkanının konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan CHP'liler, Atatürk Anıtı'na parti çelengini bıraktıktan sonra dağıldı.