Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında, polis barikatını aşarak Cumhuriyet Meydanı'na girenler arasında bulunan emekli memur 56 yaşındaki Tahsin Aydoğdu, 'devlet büyüklerine hakaret ettiği', 'polis barikatını aştığı' ve 'protokolde olmaması gereken yerde bulunduğu' gerekçeleriyle gözaltına alındı. Tahsin Aydoğdu sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, Aydoğdu ile görüştü. Antalya Barosu avukatları Ali Çelik, Murat Bulat ve Baştuğ Çalışır polisin ifade alması sırasında hazır bulundu. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ise Tahsin Aydoğdu'nun geceyi nezarethanede geçirmesini, yarın hakim karşısına çıkarılmasını istedi.

CHP Milletvekili Acar, "Ortada bir delil yok. Vali beyi arayıp bu konuyla ilgili konuştum. Protokole saygısız sözler söylemekle suçlanıyor. Ortada işlenmiş bir suç yok, suç kastı yok. Umuyorum yarın serbest bırakılacaktır" dedi.

PROTOKOLE PARMAĞINI SALLAMIŞTI

Tahsin Aydoğdu'nun, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenler sırasında parmağını Vali Ahmet Altıparmak ve protokolün bulunduğu yöne doğru sallayarak, “Padişahtan emir almayız" dediği öne sürüldü.



Soner KOCAER/ANTALYA,