Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel'le birlikte milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç ve Hüseyin Samani, İl Başkanı Mustafa Köse, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, İl Kadın Kolları Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan ve çok sayıda partili katıldı.

TANIDIKLARA SARILDI

Törenin yapıldığı salona AK Parti'nin kurmay ekibinden önce giren Remzi Sadi, salonda ilk olarak Büyükşehir Meclisi'nden yakın tanıdığı AK Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek'le tokalaştı. Ardından siyaset dünyasından yakın tanıdığı AK Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Gaye Doğanoğlu gibi isimlerle kucaklaşan Remzi Sadi, kendisinden sonra salona giren kurmay ekiple de sıcak görüntüler verdi.

'AİLEMLE AK PARTİ'DEYİM'

Rozet töreni konuşmasında Remzi Sadi, AK Parti'ye tek başına değil, ailesiyle birlikte geldiğini söyledi. Remzi Sadi, “Bugünden itibaren eşim ve oğlum da lütfeder, kabul ederseniz bu ailenin ferdi olmaktan mutluluk duyacaktır" dedi.

İstifasının temel gerekçesinin CHP tüzel kişiliğiyle alakalı olmadığını belirterek konuşmasını sürdüren Sadi, “Hemen her şeye mazeretler üreterek, başarısızlığa kılıf arayan bir yapıyla birlikte yürümemizin mümkün olmayacağı açıktır. Özenle katkı vermeye çalıştığım hemen her hususta, ayrışan, kimi gün çatışan bu birlikteliğin sürdürülmesi artık bir anlam ifade etmemektedir" dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Sadi, "Gerçeklerle bağdaşmayan rakamlara dayanan ifadeler ve geçmiş dönem karalamalarıyla sığ bir anlayışı sergileyenler kadar son süreçte buna göz yuman bir zihniyetin kent sorunlarımızı da yerel siyasi konuları da çözmesini beklemek fazla iyimserlik olacaktır" diye konuştu.

ALTERNATİF KUTLAMALAR BÖLÜCÜLÜKTÜR

Daha sonra söz alan Menderes Türel, partisinin her geçen büyüyerek yolunda emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. Bu süreçte muhalefetin politika üretme fukaralığı içinde bazı değerlerin arkasına sığındığını savunan Genel Başkan Yardımcısı Türel, "Kendini milleten akıllı sananlar her defasında sandıkta ders almalarına rağmen hala öyle olduklarını sanıyorlar. Kendi politikalarını milletin politikalarıyla karıştırdılar" dedi. Bunun en somut örneğinin son Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşandığını kaydeden Türel, "Cumhuriyet Türk milletinin malıdır. Hiçbir zaman bir siyasi partinin değeri olamaz" dedi. Alternatif kutlamaları 'Bölücülük' olarak nitelendiren Menderes Türel, "CHP, Allah korusun iktidar olsa acaba alternatif bayram kutlaması yapar mıydı? AK Parti iktidarda diye alternatif yapmak bölmektir" diye konuştu.

'KİMİN OLDUĞUNU GÖSTERECEĞİZ'

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise il başkanı olduğunda 96 bin olan üye sayısının 149 bine çıktığını söyledi. AK Parti'ye katılan Sadi'yi uzun süredir takip ettiklerini ve kendilerinde 'Her yerde doğru bildiğini söyleyen, yanlışa imza atmamaya çalışan' bir intiba bıraktığını belirten İl Başkanı Köse, partiye yeni katılımların da habercisi oldu. İl Başkanı Köse'nin yeni katılımlarla ilgili "Eylemlerimiz sürecek" sözleri alkışlarla karşılandı.

Konuşmaların ardından AK Parti'nin yeni Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Remzi Sadi'ye, Genel Başkan Yardımcısı Türel tarafından Türk bayrağı ve AK Parti rozetleri takıldı.